Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu'nun 3. Dönem Toplantısı, Vali Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlendi. Toplantı, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi ve ilimizdeki bağımlılıkla mücadele çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla toplandı. Vali Aziz Yıldırım'ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Ercan Öter, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Topsakal ve diğer yetkililerin katılıyor olması, toplantının önemini pekiştirdi.
Toplantının İçeriği ve Önemi
Vali Aziz Yıldırım, toplantının açılışında bağımlılıkla mücadeleyi sadece güvenlik ve sağlık yönü ile değil, sosyal, kültürel ve eğitim perspektifinden de ele almak gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım, toplumsal tüm kesimlerin korunması amacıyla çocuklar ve gençler üzerinde yoğunlaşarak kapsayıcı bir mücadelenin şart olduğunu belirtti. Bu bağlamda kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
Yürütülen Çalışmalar ve Gelecek Planlamaları
Toplantıda, il genelinde gerçekleştirilen bağımlılıkla mücadele süreci değerlendirildi. Eğitim, farkındalık, tedavi ve rehabilitasyon gibi alanlardaki uygulamalara dair bilgiler paylaşıldı. Kurul üyeleri, mevcut uygulamalar üzerine önerilerde bulunarak önümüzdeki dönem için yol haritası oluşturulmasına katkı sağladılar. Bu görüş alışverişlerinin, bağımlılık ile mücadelede etkili stratejilerin oluşturulmasında önemli bir rol oynaması beklenmektedir.
Yeni Projeler ve Uygulama Stratejileri
Kurumlar tarafından sunumlarla süren toplantıda, bağımlılıkla mücadele kapsamında ilerleyen süreçte yürütülecek yeni projelere dair kararlar alındı. Ortak adımlar atılması karara bağlanarak, gelecekteki uygulamaların daha sistematik bir şekilde hayata geçirilmesi hedeflendi. Bu tür toplantılar, bağımlılıkla mücadelede sadece mevcut sorunların ele alınmasını değil, aynı zamanda kalıcı çözümler üretilmesini de sağlamaktadır.
TRABZON VALİLİĞİ BASIN SERVİSİ