Başarılı Öğrenciler, Erzurum Gezisiyle Ödüllendirildi

Karlıova ilçesinde deneme sınavında dereceye giren öğrenciler, Erzurum gezisiyle ödüllendirildi.

GÜNCEL 15.02.2024 14:54:00 0
Başarılı Öğrenciler, Erzurum Gezisiyle Ödüllendirildi

Karlıova ilçesinde eğitim seferberliği başlatan ilçe Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 ve 8.ci sınıflarda deneme sınavında dereceye giren 70 öğrenciyi Erzurum gezisi ile ödüllendirdi.

Daha önce üniversiteye çalışan lise öğrencilerini, hayalini kurduğu Üniversitelerde derse girme fırsatı sağlayan ilçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan,  bu seferde Liseye Geçiş Sınavına hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerinden ilk elliye giren, 7. sınıflarda ise ilk yermibeşe giren toplam 70 öğrenci Erzurum ilinde çeşitli etkinliklere katılarak eğlenme fırsatı buldular. Eğitim konusunda başlatılan seferberlik kapsamında öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılanıp, hanelerinde sürekli ziyaret ediliyor. Karlıova Kaymakamlığı ve ilçe Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğ ile Erzurum iline giden öğrenciler, ilk olarak Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi ile Erzurum Palandöken İbrahim Hakkı Fen Lisesini ziyaret ederek, bu okullarda derslere girme fırsatı buldular. Daha sonra okul yönetimi ve Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar tarafından tarafından okul gezidirilip, konferans salonunda öğrencilerle soru cevap şeklinde sohbet edildi. Okul ziyaretleri sonrası öğle yemeğinde öğrencileri ağırlayan Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Palandöken kayak merkezinde doyasıya eğlenen öğrenciler daha sonra Erzurum Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merekzinde misafir edildi. Gençlik Merkezinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verildi. Gezi kapsamında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) işbirliğinde açılan Bilim Erzurum’a giden öğrenciler, bilime aşina kalmalarını sağlayacak faaliyetlerin ve atölye çalışmalarını yerinde görüp, 360 derece 3 boyutlu Planetaryum, astronomi ve uzay bilimleri eğitimi eğlenceli bir şekilde izleme fırsatı buldu.

Erzurum Bilim’de astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi (Fizik, Kimya, Biyoloji), Tasarım Atölyesi, Girişim Atölyesi ve Akıllı Tarım Atölyesi olmak üzere toplam yedi farklı gezen öğrenciler, sanal gerçeklik gözlükleri ile uzay yolculuğuna çıktı.  Erzurum Çifte Minareyi gören öğrenciler, Palandöken Belediyesi tarafından kayak merkezinde yapılan akşam yemeği ikramı sonrası Erzurum gezisi öğrencilerin sinema etkinliği ile son buldu.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Melike Bingöl, “Yapılan deneme sınavı sonrası derece giren arkadaşlarımızla birlikte Erzurum’u gezme imkanımız oldu. Doyasıya eğlendik, bu konuda bizlere bu imkanı sağlayan kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederiz” dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.6° / 11.8°

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor