meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Başkan Zorluoğlu, Özel Gereksinimli Bireylerle Buluştu ve "TÜGVA ile +1 Farkla" Projesini Tanıttı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özel gereksinimli bireylerle buluşarak TÜGVA Trabzon İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "TÜGVA ile +1 Farkla" projesinin ilk buluşmasına katıldı.

GÜNCEL 25.11.2023 15:31:00 0
Başkan Zorluoğlu, Özel Gereksinimli Bireylerle Buluştu ve

Başkan Zorluoğlu, projenin özel gereksinimli bireyler ve aileleri için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bireysel olarak ilgilendiği özel gereksinimli bireylerin mutluluğu görülmeye değerdi.

TÜGVA Trabzon İl Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu iş birliğiyle hayata geçirilen "TÜGVA ile +1 Farkla" projesinin ilk buluşmasıydı. Büyükşehir Belediyesi EYOF Sosyal Tesislerinde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi, eski Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, TÜGVA Trabzon İl Başkanı Hakan Özgören, Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdür Yardımcısı Ali Haydaroğlu, özel gereksinimli bireyler ve aileleri ile Büyükşehir Belediyesi daire amirleri katıldı.

TÜGVA İl Başkanı Özgören: "Onlar Bizim Göz Bebeğimiz"

TÜGVA Trabzon İl Başkanı Hakan Özgören, yaptığı açılış konuşmasında projenin, özel gereksinimli bireylere yönelik benzersiz bir yaklaşım sunmayı amaçladığını belirterek, "Özel gereksinimli bireylerimize yönelik bir proje yapmak istiyordum. Çünkü onlar bizim kıymetlilerimiz, göz bebeğimiz. Aynı şekilde ailelerinin yeri de başımızın üstündedir. Yapacağımız bu projede hem özel gereksinimli bireylerle hem de aileleriyle bir araya gelerek birçok proje gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında icaathanede Temel robotik kodlama eğitimi vererek çocukları çeşitli organizasyonlara hazırlayacağız. Ayrıca aileleriyle birlikte sosyokulturel ve psikososyal etkinlikler düzenleyerek onları sürecin bir parçası haline getireceğiz. Yapacağımız bu proje, Türkiye'ye örnek olacak nitelikte." dedi.

Başkan Zorluoğlu: "Özel Çocuklarımız Teknolojiyle Bir Araya Gelecek"

Başkan Zorluoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, TÜGVA İl Başkanlığı ve teşkilatına teşekkür ederek, projenin teknoloji ve sosyal boyutuyla özel gereksinimli bireyleri bir araya getirmeyi hedeflediğini söyledi. Başkan Zorluoğlu, projenin çocukları şehrin farklı noktalarına taşıyarak farklı deneyimler yaşamalarını sağlayacağını ve özellikle Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin çocuklar için büyük bir ilgi kaynağı olacağını belirtti.

Proje Türkiye'ye Örnek Olacak

Başkan Zorluoğlu, projenin uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek eksiklikleri gidermeye yönelik Büyükşehir Belediyesi olarak destek vereceklerini ifade ederek, "Bu özel projeyi Trabzon'da bir pilot olarak görüp, elde edilen sonuçları Türkiye'ye örnek olacak şekilde paylaşacağız. Bu projeye verdikleri destek için Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eski Vali Erdoğan Bektaş'a teşekkür ediyorum. TÜGVA teşkilatına, Zafer Özel Eğitim Kurumu'na ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım: "Hayatlarını Kolaylaştırmalıyız"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, projeyi önemli bulduğunu belirterek, "Özel gereksinimli kardeşlerimizin okul ve sosyal yaşamlarını daha aktif hale getirecek bu projeleri destekliyorum. Bu projelerde çocukları için fedakarlık yapan ailelerin daha fazla içinde olması ve onların hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılması önemli. Gelecekte daha fazla çocuğumuza ve ailelerine dokunarak işlerini kolaylaştıracağımıza inanıyorum." dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret