Bayburt’ta Salep Üretimi Geliştiriliyor: Alternatif Tarımda Yeni Adım

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Yaylapınar ve Gez köylerinde salep üreticilerini ziyaret ederek, alternatif tarımın potansiyelini yerinde inceledi.

KARADENİZ 16.12.2025 10:37:00 0
Bayburt’ta Salep Üretimi Geliştiriliyor: Alternatif Tarımda Yeni Adım

Bayburt’ta alternatif tarımın geliştirilmesi amacıyla salep üreticilerinin üretim alanları yerinde incelendi. Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il merkezi Yaylapınar ve Gez köylerinde üreticilerin parsellerini ziyaret ederek bitkinin iklim koşullarına uyumunu değerlendirdi.

Alternatif tarım ürünleri kapsamında yapılan deneme ekimlerinde, 1000 metrekarelik alanlarda salep bitkisinin düzenli bir şekilde çıktığı ve Bayburt iklimine uygun olduğu gözlemlendi. Üretim potansiyelinin yüksek olduğu belirtilen salep, üreticilere ek gelir fırsatı sunması açısından büyük önem taşıyor.

Yetkililer, önümüzdeki yıllarda salep üretim alanlarının artırılması ve üretimin yaygınlaştırılması yönünde çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, alternatif tarım ürünleri ile hem üretici gelirlerini artırmayı hem de tarımsal çeşitliliği güçlendirmeyi hedefliyor.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Salı 7.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 8.6 ° / 4 °
Perşembe 10.5 ° / 2.8 °