Tarih: 13.11.2023 16:51

Bebek Reflüsüne Ne İyi Gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Bebek reflüsü; özellikle yaşamın ilk ayından sonra ortaya çıkan, yeni doğan döneminden, çocukluk dönemine kadar geniş bir evreyi kapsayabilen sağlık sorunudur. Sfinkter adı verilen, mide ile yemek borusu arasında bulunan kaslı yapı, bebeklerde ve çocuklarda henüz gelişimini tamamlamamış haldedir. Bu durumda mide asidinin yemek borusuna doğru yükselmesi de reflü olarak nitelendirilir.

1 yaşına kadar olan, hafif kusma ile seyreden ve zamanla kendiliğinden geçen reflü, pediatri uzmanları tarafından normal kabul edilir. Ancak çocuk 2 yaşına gelmesine rağmen şikayetlerde artış olmuşsa, öksürük nöbetleri sıklaşmışsa, muhakkak bir hekime başvurmak gerekir. Aksi takdirde bu bir kronik hastalığa dönüşerek hava yolu kanallarını tehlikeye sokabilir. Astım, orta kulak iltihabı, yemek borusu hasarı şeklinde sorunlarla karşılaşılabilir.

İşte biz de bu yazımızda sizlere, bebeğinizde reflü varsa; nasıl önlemler alabileceğiniz ve nelerden uzak durmanız gerektiği ile ilgili bir takım bilgiler aktarıyor olacağız. Konuya ilişkin videolara ise yazımızın sonunda ulaşabilirsiniz.

bebek reflüsü

Bebek Reflüsü Belirtileri Nelerdir?

Yetişkinlerin bile hayat standartlarını düşüren reflü problemi, bebeklerde yaşandığında çok daha zorlayıcı olabiliyor. Üstelik en kıymetlimiz, yavrularımızın sağlığı bizim için her şeyden önemliyken..! Ancak tedaviye başlamadan ya da bir takım önlemler almadan önce, yaşanan sorunun reflü olduğundan emin olmalısınız. Öyleyse belirtilerine bir bakalım..

Bu belirtilerin bir veya birkaçının görülmesi halinde muhakkak bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekir. Bazı yaşam koşullarının değiştirilmesiyle eş zamanlı olarak başlanan ilaç tedavisi sayesinde, genellikle 3-6 ay arası bir sürede, olumlu yanıtlar alınmaktadır.

bebek reflu yatak

Bebek Reflüsüne İyi Gelecek 10 Tavsiye!

Evde ve hayat tarzınızda yapacağınız bazı küçük değişiklikler sayesinde bu problemden kurtulmanız mümkün..! Peki nedir bunlar, bir göz atalım…

bebek reflu beslenme




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —