meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı muhtemel 11'ler

Trendyol Süper Lig'de 35. hafta başlıyor. Beşincilik mücadelesi veren iki ekip Beşiktaş ile Çaykur Rizespor kozlarını Dolmabahçe'de paylaşacak.

3.05.2024 08:44:00 0
Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçı muhtemel 11

Trendyol Süper Lig'de bitime 4 hafta kala heyecan devam ediyor. Aldığı kötü sonuçların ardından puan cetvelinde 5. sıraya kadar gerileyen Beşiktaş, Avrupa kupaları için doğrudan rakibi Çaykur Rizespor'u ağırlayacak. Konuk ekip, 49 puanla 7. basamakta yer alıyor. Ligin ilk yarısında Rize'de oynanan karşılaşmayı Beşiktaş, 4-0 kazanmıştı.

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısına eksik bir kadroyla sahaya çıkacak. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Mohamed Al Musrati'nin yanı sıra tedavileri devam eden Tayfur Bingöl ve Amir Hadziahmetovic maçta forma giyemeyecek. Emrecan Terzi ve Bakhtiyor Zaynutdinov'un da karşılaşmada görev yapması beklenmezken, Demir Ege Tıknaz'ın durumu maç saati netleşecek.

Beşiktaş'ta Semih Kılıçsoy, Daniel Amartey ve Demir Ege Tıknaz sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu oyuncular sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak olan Corendon Alanyaspor mücadelesinde cezalı olacak. Öte yandan, sarı kart cezasını tamamlayan Jonas Svensson ise mücadelede görev verilmesi halinde forma giyebilecek.

İlhan Palut'un öğrencilerinde ise Azubuike Okechukwu ve Janne-Pekka Laine dışında eksik isim bulunmuyor. Karadeniz ekibinde en büyük gol ayakları 9 gollü Varesanovic, 8 gollü Adolfo Gaich ve 7 gollü Ibrahim Olawoyin olacak.

Beşiktaş Park'da oynanacak mücadeleyi hakem Ali Şansalan yönetecek. Bu akşam saat 20:00'de başlayacak karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından yayınlanacak.

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT

Çaykur Rizespor ile oynadığı son 21 Süper Lig maçını kaybetmeyen Beşiktaş (15G 6B), bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 47 gol gönderdi (2.2 ortalama).

Beşiktaş'a konuk olduğu son 10 Süper Lig maçını kazanamayan Çaykur Rizespor (4B 6M), bu deplasmandaki son galibiyetini Şubat 2006'da 1-0'lık skorla aldı.

Süper Lig'e bu sezon yükselen takımları konuk ettiği iki maçı da kazanamayan Beşiktaş (1-1 vs Samsunspor & Pendikspor), lig tarihinde sadece iki sezonu yeni ekiplere karşı iç saha galibiyeti alamadan tamamladı (1961/62; 1B & 1976/77; 1B 1M).

İstanbul takımlarına konuk olduğu son 12 Süper Lig maçının 11'inde en az ikişer gol yiyen (toplam 38) ve galibiyet alamayan Çaykur Rizespor (1B 10M), kazandığı tek karşılaşmada bu sezon İstanbulspor'u 4-0 mağlup etti.

Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda 13 maç kaybeden Beşiktaş, bu mağlubiyetlerin beşini evinde aldı. üSiyah-beyazlıların seyircisi önünde daha fazla yenilgi yaşadığı tek sezon 2005/06 (7).

Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda yediği gol sayısı (36) ile iç sahada yediği gol sayısı (15) arasında negatif anlamda en büyük fark olan takım Çaykur Rizespor (21).

Süper Lig'de bu sezon en fazla kontratak golü atan takım olan Çaykur Rizespor (9), Opta'nın bu alanda detaylı veri tutmaya başladığı 2014/15'ten bu yana bir sezonda çift haneli sayıya ulaşan ilk ekip olmak için sahaya çıkıyor (Adana Demirspor; 2022/23 sezonunda 9 gol).

Bu sezon Süper Lig'de Beşiktaş formasıyla en fazla gole katkı sağlayan oyuncu olan Semih Kılıçsoy (10 gol & 3 asist), ilk yarıda oynanan Çaykur Rizespor maçında üç golde pay sahibiydi (2 gol & 1 asist).

Son iki Süper Lig maçında birer gole katkı sağlayan Jackson Muleka (1 gol & 1 asist), Beşiktaş formasıyla üç karşılaşmalık tek serisini Ağustos-Eylül 2022 arasında yakaladı (4 gol).

Çaykur Rizespor orta sahası Ibrahim Olawoyin, Süper Lig'de çıktığı son altı maçta altı gole doğrudan katkı sağladı (4 gol & 2 asist)

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Mert | Svensson, Necip, Worall, Masuaku | Salih, Chamberlain | Rashica, Muçi, Semih | Cenk.

Çaykur Rizespor: Gökhan | Taha, Aliqulov, Emirhan, Halil İbrahim | Shelvey, Olawoyin | Akintola, Varesanovic, Zeqiri | Gaich.
 


Haber Kaynak : OSMAN KAPTAN
Anahtar Kelimeler: Beşiktaş Çaykur Rizespor muhtemel '

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23° / 17.7°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret