Bingöl’de Çığ Paniği: Yedisu–Karlıova Yoluna Çığ Düştü
Bingöl’ün Yedisu ile Karlıova ilçeleri arasındaki kara yoluna düşen çığ, kısa süreli paniğe neden oldu. Yolda ilerleyen araçtaki vatandaşlar saniyelerle kurtulurken, bölgeye ekipler sevk edildi.
Bingöl ve ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. 2 gün süren yağış yerini don ve tipiye bıraktı. Kırsalda kar kalınlığı 1 buçuk metreyi bulurken Yedisu - Karlıova kara yolu Kızılçubuk mevkisine çığ düştü. O sırada araçla yolda ilerleyen vatandaşlar saniyeler ile çığ altında kalmaktan kurtuldu. Vatandaşlar ardından durumu Karayolları ve İl Özel İdareye bildirdi. Ekiplerin bölgeye sevk edildiği bildirildi.
Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda ise "Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl çevreleri ile Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir" denildi.
Haber Kaynak : İHA
Haber Kaynak
İHA
Anahtar Kelimeler:
Bingöl’
Paniği:
Yedisu–Karlıova
Yoluna
Düştü
Trabzon’da Seracılığa 6 Milyon TL’lik Destek

Mavi Ekonomi Zirvesi’nde Trabzon ve Karadeniz Vurgusu
Değirmendere Vadisi’nin Yarıdan Fazlası Heyelan Riski Altında
Ufuk ve Melisa Kaman’dan Trabzon’da Anlamlı Dokunuş: Eren Bülbül ve Ferhat Gedik Portreleri Dolmuş Durağında
Trabzon’da Emir Yuşa’nın Katili Hala Bulunamadı: Aile Doğum Günü Öncesi Çağrı Yaptı
Trabzon’da Öğrenciler Dünya Gündemini Masaya Yatırdı: MOIC Konferansı Dikkat Çekti
Karadeniz Mutfağının Fenomen İsmi “Kuymak Adam” Ankara’da Başkentlilerle Buluşuyor
AK Parti Doğu Karadeniz Strateji Toplantısı Trabzon’da Sona Eriyor
Ortahisar Belediyesi’nden Vatandaşlara “Atık İlaç” Çağrısı
Trabzon’da Su Kesintisi Uyarısı: Hangi Mahalleler Etkilenecek?
Pazar
17.6 ° / 9.6 °
Pazartesi
12.7 ° / 7.5 °
Salı
13.6 ° / 5.8 °
