Biriman Köprüsü Taşkın Nedeniyle Ulaşıma Kapandı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde şiddetli yağışlar sonrası taşan Biriman Köprüsü, Taşkale, Subaşı ve Pınarbaşı köylerinin ilçe merkezine ulaşımını geçici olarak kesti.

GÜNCEL 13.02.2026 12:46:00 0
Biriman Köprüsü Taşkın Nedeniyle Ulaşıma Kapandı

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde etkili olan şiddetli yağışların ardından Taşkale, Subaşı ve Pınarbaşı köylerinin ilçe merkeziyle bağlantısını sağlayan Biriman Köprüsü sular altında kaldı. Köprünün taşması nedeniyle üç köyün Sincik ilçe merkezine ulaşımı geçici olarak kesildi.
Bölgede etkisini artıran yağışlar sonrası dere seviyesinin yükselmesiyle Biriman Köprüsü taşkına uğradı.
Köprüden geçişin mümkün olmaması nedeniyle köylerde yaşayan vatandaşların ilçe merkezine ulaşım için Kocahisar köyü üzerinden Cendere Köprüsü’ne inerek Kahta-Sincik karayolu güzergahını kullanmaları gerektiği belirtildi.
Vatandaşlar, kalıcı bir çözüm üretilmesini ve köprü ile dere yatağında gerekli düzenleme çalışmalarının yapılmasını talep etti.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Cuma 15.2 ° / 9.8 °
Cumartesi 15.3 ° / 10.6 °
Pazar 14 ° / 9.1 °