Bogota’da Müslümanlar İftarda Buluşuyor

Estambul Camii, Ramazan ayında ibadet ve dayanışmanın merkezi haline gelirken, topluluk iftar sofralarında bir araya geliyor.

GÜNCEL 23.02.2026 13:49:00 0
Bogota’da Müslümanlar İftarda Buluşuyor

Kolombiya’nın başkenti Bogota’ya yaşayan Müslümanlar, Estambul Camii’ndeki iftar sofralarında bir araya geliyor.
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bogota’daki Müslüman topluluk, yerel camilerde iftar sofralarında buluşuyor. Palermo mahallesindeki İngiliz tarzı Estambul Camii, özellikle Cuma günleri ailelerin buluşma noktası oluyor. Hem ibadet hem de toplumsal bir merkez olarak hizmet veren camide kadınlar ikinci katta Kur’an okuyor ve çeşitli etkinliklere katılıyor. Bogota’ya yaşayan Müslümanlar, Estambul Camii’ndeki iftar sofralarında bir araya geliyor. Akşam saatlerinde cami bahçesi, iftar hazırlıklarıyla hareketlenirken Bogota‘daki Müslüman topluluk iftar menüsünde Kolombiya mutfağının lezzetlerini bir araya getiriyor.
Yaklaşık 10 bin Müslümanın yaşadığı Kolombiya’da başkent Bogota, Maicao ve Buenaventura’da Müslüman nüfusu yoğunluklu olarak yaşıyor.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Pazartesi 6.6 ° / 5.4 °
Salı 9.8 ° / 4.1 °
Çarşamba 12.9 ° / 5.3 °