Bölgesel Zayıflama Mümkün Mü?

Bölgesel zayıflama, vücudun en fazla yağ tabakalarının bulunduğu bölgelerde yağ yakımını hedefleyen bir yöntemdir.

SAĞLIK 6.08.2023 12:24:00 0
Bölgesel Zayıflama Mümkün Mü?

Bu yöntemi gerçekleştirmek için diyet, egzersiz, çeşitli kremler ve kürler, teknolojik cihazlar ve daha pek çok farklı yöntem kullanılmaktadır.

Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi ile birlikte bu yöntemlere ek olarak pek çok yenilikçi uygulama da sık sık deneyimlenmektedir. Vücudun belirli bölgelerinde, diğer bölgelere göre daha fazla yağlanma meydana gelir. Bu bölgeler arasında karın, basenler ve kollar yer almaktadır. Bölgesel zayıflama, estetik operasyon gerektirmeden yağ yakımı sağlayan uygulamaları da içerir. Bunlar;

Bölgesel Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Asıl merak ettiğiniz kısım olan “Bölgesel zayıflama mümkün mü?” sorumuza geçmeden önce kısaca bölgesel zayıflama yöntemleri hakkında bilgi verelim…

Soğuk Lipoliz

Soğuk lipoliz, günümüzde en sık tercih edilen bölgesel incelme yöntemlerinden biridir. Soğuk lipoliz yönteminde, ince iğneler belirli bölgelere batırılır. Bu iğne içinde yer alan ilaçlar ile de yağ hücrelerinin erimesi sağlanır. Bu sayede, vücudun belli başlı bölgelerinde oluşan yağ dokuları kolayca ortadan kaldırılabilmektedir.

Liposuction

Eskiden cerrahi müdahale gerektiren bir işlem olan liposuction, günümüzde operasyonsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu yöntemde, vücudun belirli bölgelerindeki yağ birikintileri vakumla alınarak yeniden şekillendirme işlemi yapılmaktadır. Bazı bölgelerde ise lokal anestezi ile serumlar enjekte edilerek, biriken yağ hücreleri çekilmektedir.

Mezoterapi

Bu yöntem, bölgesel zayıflama sağlamasının yanı sıra kalça ve basen bölgelerindeki selülitlerin giderilmesine de yardımcı olabilmektedir. Selülitlerin yok edilmesi için ise pek çok farklı krem ve jel tercih ediliyor. Özellikle Maruderm sıkılaştırıcı selülit kremi, selülitlerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Mezoterapi işlemi sırasında deri altına yağları eriten bir bileşen enjekte edilerek, o bölgedeki dolaşım artırılmaktadır. Son derece ince ve küçük iğneler kullanılarak gerçekleştirilen bu işlem sayesinde, sıkışan yağ hücrelerinin eritilmesi amaçlanmaktadır.

Karboksiterapi

Karboksiterapi yönteminde, bölgesel zayıflama için karbondioksit gazı kullanılmaktadır. Özel bir cihaz aracılığıyla saf karbondioksit gazı, bölgenin içine enjekte edilerek dolaşımın artırılması ve metabolizmanın hızlandırılması amaçlanmaktadır.

Ultrashape

Ultrashape, belirli bölgelerdeki biriken yağların yakılması amaçlanmaktadır. Ultrasonik ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilen bölgesel zayıflama işlemi sayesinde biriken yağ hücreleri parçalanmakta ve etrafındaki dokulara zarar vermeden belirlenen bölgedeki yağ hücreleri yok edilebilmektedir. Bu yöntem, hızlı ve etkili sonuçlar elde etmek için tercih edilen bir yöntemdir.

Radyo Frekans

Bölgesel zayıflamak için kullanılan bir diğer yöntem, radyo frekans yöntemidir. Bu yöntemde, vücuttaki su molekülü iyonları radyo dalgaları aracılığıyla harekete geçirilir. Bu hareket sonucunda bir enerji üretilmektedir. Oluşan bu enerji, bölgedeki yağların eritilmesine ve bağ dokunun yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Radyo frekans işlemi, bölgesel zayıflama ve incelmede etkili sonuçlar sağlarken aynı zamanda selülit oluşumunu da önlemeye yardımcı olabilmektedir.

Bölgesel Zayıflama Mümkün Mü?

Geldik asıl sorumuzun cevabına. Yukarıda size bölgesel zayıflamada kullanılan yöntemlerden kısaca bahsettik. Peki bölgesel zayıflama mümkün mü gerçekten?

En etkili ve en çok tercih bölgesel zayıflama yöntemi, düzenli olarak egzersiz yapmaktır. Egzersiz sayesinde, vücudun istenilen bölgesinde yer alan kaslar çalıştırılabilmektedir. Özellikle daha fazla yağ dokusu bulunan bölgelere odaklanmak mümkün olabilmektedir.

Kas dokularında yağ hücreleri de yer vardır. Kaslar aktif hale getirildiğinde, bu yağ dokuları da çalışmaya başlamaktadır. Doğru egzersizler yapıldığında bölgesel yağ yakımının hızlandığı gözlemlenmektedir. Herhangi bir spor geçmişi olmayan bireylerin, yürüyüş gibi hafif egzersizlerle başlayıp daha sonra pilates veya ağırlık gibi daha zorlu egzersizlere geçmeleri, sağlık açısından daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu sayede sakatlanma riski de büyük ölçüde azaltılabilmektedir.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, bölgesel yağ yakımında en etkili yöntem egzersiz temelli yöntemlerdir. Ancak sadece egzersiz yapmak yeterli olmamaktadır. Mükemmel sonuçlar elde etmek için uygun bir diyet programı ve doğru egzersizlerin birlikte uygulanması gerekmektedir. Bu sayede kalori açığı yaratılabilmekte ve kilo kaybı sağlanabilmektedir. Protein ve lif tüketiminin artırılması ve paketli gıdalardan uzak durulması, kilo kaybı için son derece önemlidir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Bölgesel Zayıflama Mümkün ?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18° / 12.6°

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak

BBP RİZE’DEN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı

CHP'li Ocaklı: Rize'deki balık çiftlikleri projesi durdurulsun

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili bilgiler verdi..

İmamoğlu'ndan Trabzon'da demokrasi uyarısı: "Demokrasiyi rayından çıkaranlar zulüm çektirir!"

Meral Akşener’in koltuğuna 4 aday! Whatsapp mesajı ortaya çıktı

Dava Arkadaşlarından Nurdan Ardal’ ın Mezarına Bayram Ziyareti

Çiftçi: “Yeni Dönemde Yeni Projelerimiz Var”

Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mhemt Akif Zerdeci Ramazan Bayramı mesajı yayınladı

Hikmet Ayar’dan Ramazan Bayram mesajı