meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Bölgeye İlk Kar Bayburt'a Düştü: Dumlu Köyü Beyaza Büründü

Bayburt, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan 3 bin 500 rakımlı Soğanlı Dağı'nda mevsimin ilk kar yağışına ev sahipliği yaptı.

Bölgeye İlk Kar Bayburt

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte, yüksek kesimli tepeler karla kaplandı.

Mevsimin ilk karının yağdığı bölgelerden biri de Aydıntepe'nin Dumlu köyü oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı, köyü tam anlamıyla beyaza bürüdü. Dumlu köyü sakinleri, Ekim ayında kar yağışıyla karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadılar. Öğlen saatlerinde güneşin etkisiyle eriyen kar, yerini ılıman ve sıcak bir havaya bıraktı.

Köy sakinlerinden Salim Yangöz, bu yıl kışın çetin geçeceğini düşündüklerini ifade ederek, "Havalar soğumuştu, hissedilir derecede sıcaklık düşmüştü ama kar yağışını beklemiyorduk. Erken yağdı, bu sene kış ayı çetin geçer diye düşünüyorum. Kar, yağmur berekettir. Kışın bol olacak ki yazın kuraklık yaşamayalım" şeklinde konuştu.

Meteoroloji raporlarına göre, Bayburt'ta hava sıcaklıkları 10 ila 15 derece arasında değişkenlik gösterecek ve yer yer hafif yağmur etkili olacak. Bu kar yağışı, bölge sakinlerine kışın yaklaştığını hatırlatırken, doğanın güzelliklerini ve bereketini bir kez daha hissettirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hafızlık Yarışmasının 4. Bölge Finalinde Bayburt'tan Ümit Bayram Üçüncülük Ödülü Aldı

2

Bayburt'ta Koruyucu Ailelik Üzerine Panel: Uzmanlar ve Din Görevlileri Bir Araya Geldi

3

Yağmura Rağmen Işın Karaca Konseri Büyük İlgi Gördü

4

Pazarlı Çocuklar Çakır’ dan Park Sözünü Tutmasını İstiyor

5

Artvin’de Boğa Güreşleri Coşkusu: Şampiyonlar Belli Oldu