Tarih: 17.06.2023 17:53

Bu meyveleri yedikçe cayır cayır yağ yakacaksınız!

Facebook Twitter Linked-in

Yaz aylarının gelmesiyle beraber diyet arayışları hız kazandı. Özellikle yiyerek kilo vermek isteyenler için yağ yaktıracak meyveler belli oldu. Beslenme uzmanları kilo vermek için tercih edilen meyveleri açıkladı. Lifli meyveler yaza fit girmenize yardımcı olacak.

KARPUZ

Yüksek su ve lifli yapısından ötürü diyet listelerinde yer alan karpuz yaz meyvesidir. Karpuz da bulunan doğal şeker tatlı isteğini karşılayacağından vücudun su ihtiyacını da doğru orantılı olarak karşılar. Yağ içeriği oldukça düşük olan karpuz yedikçe kilo aldırmayacak meyvelerdendir.

MUZ

Her bir muzda 3 gram lif bulunurken diğer karbonhidratlı yiyeceklerden daha az kalorili olup tokluk hissi verir. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar üzerine muzun rengi kilo vermeye yardımcı olurken diyet listelerin bir numaralı meyvesidir.

ANANAS

Sindirim açısından zorluk çekenlerin ilacı olan ananas enzim kaynağı olarak bilinir. Tokluk hissi veren ve günlük lif ihtiyacını karşılayan ananas, iştahı kapatacağından kilo kaybına neden olur.

elma

ELMA

Tüksek lifli yapısından ötürü tok tutan bir diğer meyve ise elmadır. 5.4 gram lif içermesiyle bir yandan yüksek oranda su olduğundan kilo vermeye yardımcı olur. 116 kalori olan bir adet elma çikolataya oranla daha doyurucu olduğu belirlendi.

KİVİ

Lifli gıdalardan olan kivi 3 gram lif içerirken özellikle bağırsakların çalışmasında büyük etkendir. Sindirime yardımcı olan kivi E ve C vitamini açısından oldukça zengindir.

ÜZÜM

Kalorisi düşük olan meyveler arasında yer alan üzüm, metabolizmayı hızlandıracağından yağların azalması ve kolay kilo vermeye yardımcı olur. Bununla beraber hazımsızlık problemi yaşayan ve kabızlıkla başı dertte olanların tek çaresidir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —