Tarih: 19.06.2023 12:34

Bu tuz stresten eser bırakmıyor! Epsom tuzu nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Bilimsel adı magnezyum sülfat olan Epsom tuzları, adını ilk keşfedildikleri bölge olan İngiltere'deki Epsom'dan alıyor. Magnezyum, kükürt ve oksijenden oluşan inorganik bir kimyasal bileşik.

EPSOM TUZLARI STRES GİDERİYOR

Kas ve diğer ağrılar dahil olmak üzere çok çeşitli koşulları tedavi etmek için kullanılan epsom tuzları araştırmalara göre doğal bir stres giderici. Zira bu tuzun içerisinde bulunan magnezyumun, stres tepkisinde önemli bir rol oynayan beynin hipotalamusunu etkilediği düşünülüyor. 

Çalışmalara göre, magnezyum beyin fonksiyonlarını iyileştirebiliyor, bu da aslında magnezyum eksikliğinin neden anksiyete semptomlarını kötüleştirebileceğini açıklıyor. 

KAYGIYI DA YOK EDİYOR

Uzmanlar, Epsom tuzları içeren bir banyonun, stresi azaltmaya ve vücuttaki magnezyum seviyelerini artırmaya yardımcı olabildiğini belirtiyor. Epsom tuz banyosunda olduğu gibi deri yoluyla emilen magnezyum ayrıca kaygı tedavisinde de oldukça etkili.

Öte yandan magnezyum sülfat, 1921 gibi erken bir tarihte depresyonu tedavi etmek için kullanılmı. Araştırmalar da magnezyum takviyeleri almanın depresyonu önlemeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

EPSOM TUZLARI NASIL KULLANILIR?

Magnezyum sülfat, banyo, diyet takviyeleri veya topikal tedaviler gibi çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Ancak ağız yoluyla tüketilmeleri güvensiz kabul ediliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —