Bazı anne adaylarının, gebeliğin ilk süreçlerinde düşük riski yaşayabilme ihtimalleri var.
En sık aranan konular arasında, adayların "düşük yapma belirtileri" ve "düşük tehlikesi belirtileri" gibi konular yer alıyor. Düşük her zaman aynı belirtilerle ortaya çıkmaz, ancak genellikle şu belirtiler görülebilir:
Vajinada hafif veya şiddetli kanama: İç çamaşırında hafif lekelenme veya kahverengimsi akıntılar, ağır kanamaya kadar değişebilir ve birkaç gün içinde azalıp sona erebilir.
Bu belirtiler genellikle bir hafta kadar devam eder, ancak nadiren 10-15 güne kadar uzayabilir. Düşük yapma belirtileri, hamilelikte yaşanan herhangi bir anormalliği belirlemek ve uygun tedaviyi almak için önemlidir.
DÜŞÜK NASIL ANLAŞILIR?
Düşük durumunda, genellikle vajinal kanama ve karın ağrısı bir arada görülür. Bununla birlikte, düşük sırasında şiddetli karın krampı ve doku parçalarının atılması da meydana gelebilir. Her kadında belirtiler farklılık gösterebilir ancak genellikle şiddetli karın krampları ve yoğun kanama en yaygın belirtiler arasındadır. Bu belirtiler, ciddi bir durumu işaret edebileceğinden, düşük yaşayan veya bunu düşünen kadınlar için önemli uyarı işaretleridir.
DÜŞÜK SONRASI KANAMA NE KADAR SÜRER?
Düşük sonrası kanama süresi ve şiddeti kadından kadına değişebilir. Hafif bir düşükten sonra kanama genellikle birkaç gün sürebilirken, daha ciddi düşüklerde kanama süresi daha uzun olabilir. Bu süreç, doktor tarafından yapılan değerlendirmelerle ve kadının fizyolojik durumuyla da değişebilir.