meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Bu mucizevi besin, C vitamini bombası olarak hastalıklara karşı kalkanınızı güçlendiriyor!

Portakal, doğadan gelen en kıymetli meyvelerden birisidir. Hem damak tadıyla, hem de sağlık katkılarıyla çoğu kişinin en beğendiği meyve olarak bilinir.

SAĞLIK 20.07.2023 10:54:00 0
Bu mucizevi besin, C vitamini bombası olarak hastalıklara karşı kalkanınızı güçlendiriyor!

Bu enerji dolu antioksidan, portakalda fazlasıyla bulunur. Ancak, portakaldan daha fazla C vitamini içeren bir dizi besin de mevcuttur. Kuşburnu yemeklerde, çaylarda, reçellerde ve çorbalarında kullanılır ve doğal bir C vitamini kaynağı olarak bilinir. Taze kuşburnunun C vitamini seviyesi, turunçgil ailesinden daha fazladır.

Ayrıca, kuşburnu folat bakımından zengindir ve flavonoidler, karotenoidler, betasitosterol, fruktoz, malik asit, tanenler, magnezyum, çinko, bakır ve çok sayıda diğer fitokimyasallar dahil olmak üzere A, B3, D ve E vitaminlerini içerir.

KUŞBURNU VE C VİTAMİNİ İÇERİĞİ

Kuşburnunun C vitamini içeriği limonunkinden 20, portakalınkinden ise 60 kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Türüne ve olgunlaşma durumuna bağlı olarak C vitamini içeriği, 100 g'da 400 ile 5.000 mg arasında değişiklik gösterebilmektedir. Ek olarak kuşburnu, A ve B vitaminleri yanında çinko ve bakır gibi mineraller ve eser elementler içerir. Ayrıca, zararlı serbest radikallere karşı vücudu koruyan antioksidanlardan biri olan kırmızı bitki pigmenti likopeni de içerir.

Kuşburnu çayı, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle özellikle soğuk algınlığına karşı savaşta etkilidir. Önerilen günlük C vitamini dozu, hatta düşük miktarlarda kuşburnu tarafından bile karşılanabilir.

KALBİNİZE YARAR SAĞLAR

Kuşburnu tüketmek, kolesterol ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığını iyileştirebilir. 31 kişi üzerinde yapılan altı haftalık bir çalışmada, her gün 40 gram kuşburnu tozu içeren bir içecek tüketildiğinde, kontrol grubuyla karşılaştırıldığında kan basıncı, toplam kolesterol ve LDL (kötü) kolesterolde önemli azalmalar görülmüştür.

OSTEOARTRİTE KARŞI YARARLIDIR

Kuşburnu, özellikle osteoartrit ağrısına karşı oldukça etkilidir. Yakın tarihli bir inceleme, 24 çalışmayı analiz etti ve kuşburnu takviyesinin, eklemlerinizdeki oksidatif stresi ve iltihabı azaltarak osteoartrit belirtilerini hafifletebileceğini belirledi.

Ek olarak, üç farklı çalışmanın gözden geçirilmesi, kuşburnu tozu alan kişilerin osteoartrit ağrısında iyileşme görme olasılığının iki kat daha fazla olduğunu belirtmiştir. En son, bir inceleme kuşburnunun osteoartriti olanlarda ağrıyı ve sertliği azalttığını gözlemlemiştir.

CİLDİNİZ İÇİN YARARLIDIR

Kuşburnu yağı, soğuk preslenerek ve doğal yağlarının çıkarılmasıyla elde edilen, artık güzellik endüstrisinde popüler bir yaşlanma karşıtı ajan olarak bilinir. Tohumları, cildi sağlıklı tutan ve onu ultraviyole (UV) ışınları ve kirlilik gibi zararlı bileşenlerden koruyan çoklu doymamış yağlar bakımından zengindir.

8 haftalık bir araştırma, günde 3 mg kuşburnu tozu almanın, cilt kırışıklıklarında önemli bir azalmaya ve cilt neminin ve elastikiyetinin önemli bir artışa yol açtığını bulmuştur. Araştırmacılar bu sonuçları, kuşburnunun güçlü antioksidanları, C vitamini ve yağ asitleri profili sayesinde elde edildiğini belirttiler, bunların hepsi cilt bariyerinizi korur ve yeniiler ve cildinizin genel görünümünü iyileştirir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Yüksek C vitamini içeriği sayesinde kuşburnu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. C vitamini, vücutta antikorların oluşmasını ve beyaz kan hücrelerinin fonksiyonlarını artıran bir antioksidandır. Bu durum, hastalıklara karşı daha etkili bir savunma oluşturarak genel sağlık durumunuza olumlu katkı sağlar.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Kuşburnu, kan şekerini dengelenmesine yardımcı olabilir. Yapılan bir çalışmada, tip 2 diyabetli bireylerde günlük 40 gram kuşburnu tüketiminin, kan şekeri seviyelerinde önemli bir düşüşe neden olduğu görülmüştür. Kuşburnunun kan şekeri üzerindeki etkisi, içerdiği bir polifenol olan tilirozit ile ilişkilendirilmiştir.

SAĞLIKLI BİR METABOLİZMA İÇİN

Kuşburnu, metabolizmanın düzgün çalışmasını destekler. Yapılan bir çalışma, kuşburnu tüketiminin, metabolik profil üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca, düzenli tüketildiğinde vücut yağının azalmasına ve bel çevresinin incelmesine yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, C vitamini yönünden zengin kuşburnu, vücut sağlığının genel iyileşmesine katkı sağlar. Kuşburnu tüketmek, kalp sağlığını, cildi, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kan şekerini dengelerken aynı zamanda metabolizmanın düzgün çalışmasını da destekler. Dolayısıyla, bu değerli bitkiyi beslenme düzeninize dahil etmek, sağlığınıza çeşitli faydalar sağlayabilir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret