meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Bursluluk sınavı (İOKBS) giriş yeri SORGULAMA EKRANI

Bursluluk sınavı (İOKBS) giriş yeri SORGULAMA EKRANI | İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılacağı İOKBS bursluluk sınavına sayılı günler kaldı.

EĞİTİM 23.08.2023 14:14:00 0
Bursluluk sınavı (İOKBS) giriş yeri SORGULAMA EKRANI

Bursluluk sınavı (İOKBS) giriş yeri SORGULAMA EKRANI | İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılacağı İOKBS bursluluk sınavına sayılı günler kaldı. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarla 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sınav 3 Eylül'de yapılacak. Adaylar 2023 Bursluluk sınavına nerede, hangi okulda gireceğim? sorularına internetten yanıt arıyor. 

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilerinin katıldığı İOKBS bursluluk sınavına sayılı günle kaldı. Sınav 3 Eylül 2023'te gerçekleşecek. Sınava yüz binlerce kişi katılacak.  İOKBS bursluluk sınavı giriş belgeleri ise öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. MEB E-Okul'a giren öğrenciler ve veliler 2023 İOKBS bursluluk sınavı giriş belgeleri ne zaman açıklanacak? sorularına yanıt arıyor. 

BURSLULUK SINAVI İOKBS GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI

Bursluluk sınav sonuçları 22 Eylül tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar MEB'in resmi internet adersinden ilan edikecek. 3 Eylül'de yapılacak olan İOKBS sınavının giriş belgeleri de MEB üzerinden yayınlanacak. Bursluluk sınavı giriş yerleri açıklandıktan sonra  yukarıdaki bağlantıdan sorgulanabilir. 

İOKBS SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Bursluluk sınavına 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri katılabilir. Sınav süresi 120 dakikadır. 100 sorunun sorulduğu sınavda öğrenciler dörder seçenekli soruları yanıtlayacak.

İOKBS BURSLULUK SINAVI GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

SINAV GİRİŞ YERİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

İOKBS BURSU NE KADAR?

İOBS bursu 2023 yılında 663 TL. 

İOKBS'DE 3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

2022 İOKBS bursluluk sınavında üç yanlışın bir doğruyu götüreceği belirtildi.

İOKBS BURSLULUK SINAVI SAAT KAÇTA?

Sınav saat 10.00'da başlayacak. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır

İOKBS SINAVINDA KALEM SERBEST Mİ?

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.

İOKBS SINAVINDA HANGİ EŞYALAR YASAK?

Öğrenciler üzerlerinde, kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere aitN cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç çanta, cüzdan cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav salonuna alınmayacaktır. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim