Çamlıhemşin Kaymakamlığımız ve Çamlıhemşin Belediye Başkanlığımız himayelerinde; ilgili kurum ve STK lar ile oluşturulan festival organizasyon komitesi mahareti ile yapılacak olan Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Kış Festivali amacıyla gelecek olan misafirlerimizin en güzel şekilde ağırlanması ve yapılacak organizasyonun istenilen hedeflere ulaşması için festival komitemizce alınan kararlar doğrultusunda aşağıda belirtildiği şekilde olacaktır.
1) Araçlar ayder turizm merkezinde bulunan otoparkta kısmi olarak park edilecek ve ayder girişinde bulunan sis otelden yukarıya araç trafiğine kapatılacaktır. güvenlik güçlerimizin belirleyeceği alanın sonrasına; trafik akışının aksamaması ve festival alanındaki insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile komite tarafından belirlenen görevli araçlar dışında hiçbir aracın geçişine kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
2) Araçlar da zincir ve kar lastiği olmaması durumunda ilçe merkezindeki denetim noktasından itibaren araçların geçişine izin verilmeyecektir.
3.26 ocak 2024 cuma günü saat 17:00'da yol kesilecek olup araç girişine müsaade edilmeyecektir. servis araçları sadece cuma günü avusor köprüye kadar servis yapacaktır.
4.Güvenlik güçlerimizin belirlediği alandan sonra misafirlerimiz araçlarını otoparka park edip festival alanına ücretli servis araçları ile ulaşmaları sağlanacaktır. servis ücreti olarak kişi başı 20,00.- tldir.
5.27 ocak 2024 cumartesi günü sabah saat 06:00'dan itibaren kaplıca giriş noktasında gelen misafirlerimizin üst araması yapıldıktan sonra festival alanına yaya girişi yapılacaktır. üst arama noktasından yukarıda kalan işletmeler komiteye araç plakalarını bildirmeleri halinde kendi araçlarıyla bu noktadan sonra misafirlerini alabileceklerdir.
6.Kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyon mahareti ile festival öncesi ve festival esnasında ayderde bulunan tüm işletmeler, fiyat, hizmet ve tüm ticari faaliyetleri konusunda denetlenecek, tüm işletmelerin işyerlerinin giriş kısmında görünür şekilde fiyat listesi, menülerinde de fiyatların yazılı olması gerekmektedir. bu şekilde misafirlerimize daha iyi hizmet etmeleri sağlanacaktır.
7.Festival süresince şamyel ile kayılmasına, festivale katılan misafirlerimizin can güvenliği açısından kesinlikle müsaade edilmeyecektir. ateş ve lastik yakılmasına izin verilmeyecektir.
8.Yoğun bir katılım beklendiğinden dolayı işletmelerimizin hazırlıklı olmaları ve festival tarihinden önce işletme alışverişlerini yapmaları gerekmektedir.
9.Festival alanında dernekler dışında stand kurulumuna izin verilmeyecektir.
10.Gelen misafirlerimizin; festivalin güzel ve istenilen şekilde gerçekleştirilebilmesi için, güvenlik güçlerimiz, trafik ekiplerimiz ve görevlilerimizin öneri ve ikazlarına uygun davranmalarını önemle rica ederiz.
11.Gelen misafirlerimize şimdiden hoşgeldiniz diyor, festivalin herkes için hayırlı ve güzel geçmesini temenni ediyoruz. kamuoyuna saygı ile duyurulur.