“Çanakkale Geçilmez” Ruhu Artvin’de Yaşatıldı
Artvin’de, Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü, anlamlı etkinliklerle kutlandı. Program yoğun katılım ile Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından, okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca öğrencilerin hazırladığı “Çanakkale” temalı şiir videosu gösterildi ve sahnelenen tiyatro oyunu izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Programda konuşan Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih öğretmeni Güllü Demir, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Demir, “Bugün Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümünü kutlarken, mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.” dedi.
Çanakkale ruhunun Kurtuluş Savaşı’na ilham verdiğini ve Cumhuriyet’in kuruluşunun temelini oluşturduğunu belirten Demir, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş sırasında “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” sözlerine değinerek, bu liderliğin savaşın kaderini değiştirdiğini söyledi. Demir, “Milletimiz yedi düvele ‘Çanakkale geçilmez’ olduğunu göstermiştir.” ifadelerini kullandı.
Program, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitler ve ebediyete irtihal etmiş gaziler için yapılan anma ile sona erdi.
Haber Kaynak
HABER MERKEZİ
Kahraman’dan GMO Vizyonu: “Bir Gemi Mühendisi, Sanayiyi Harekete Geçirir”


