Çay üreticilerinden Bakan Yumaklı'ya sert eleştiriler: "Ankara'ya gidince ne diyeceksin?"

ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Rize ziyareti sırasında çay üreticilerinin sorunlarını görmezden geldiğini eleştirdi.

RİZE 31.05.2025 10:35:00 0
Çay üreticilerinden Bakan Yumaklı

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Rize ziyaretiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mavi, çay üreticilerinin yaşadığı sıkıntıları gündeme taşıdı.

Bakan Yumaklı’nın Rize programı kapsamında çeşitli etkinliklere katıldığını ve bazı fotoğraf çekimlerinde bulunduğunu belirten Mavi, çay üreticilerinin içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekti. Mavi, “Tarım bakanı! Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketine gelmiş mankenlerle foto çektirmiş. Dememiş ki Ankara’ya gidince Reis’e ne diyeceğim, düşünmemiş. Desteklemeden haber var mı? Çay üreticileri kurban nasıl kesecek sordun mu?” ifadelerini kullandı.

Çay müstahsillerinin beklentilerini ve sorunlarını dile getiren Mavi, yaş çay alım fiyatlarıyla ilgili de tepkisini dile getirdi. “Biz fiyatı 25,44 TL olarak belirttik. Rize’de ise 22,50 TL’den çay mubayyası yapılıyormuş, haberin var mı? Çaykur’un alım yerleri boşken neden 100 kg kontenjan ve randevulu alıma geçildi? Alım yerlerinde üretici hem sattığı çayı telliyor hem neden yükleme yapıyor? Demedi demedi İbrahim,” şeklinde konuştu.

Mustafa Mavi’nin bu çıkışı, Rize’deki çay üreticilerinin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan beklentilerini ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmesi açısından büyük yankı uyandırdı.

Haber Kaynak : DOĞANCAN İLEK

Haber Kaynak

DOĞANCAN İLEK