bonus veren siteler meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri https://www.elncgr.org

Çay üreticisi isyanda: Böyle ıstırap görmedik

Artvin Hopa’da çay üreticileri çay fiyatlarına tepki gösterdi. “Böyle bir ıstırap görmemiştim. 9 liradan çay alıyorlar, biz çalışanlara 7 lira veriyoruz. Kaç lira kalacak bize?” diye sordu.

Çay üreticisi isyanda: Böyle ıstırap görmedik

Artvin’in Hopa ilçesinde yaşayan çay üreticilerinin çayları ellerinde kaldı. Özel sektörün çay alım fiyatını 9 liraya kadar düşürdüğünü belirten üreticiler artık çay üretmeyeceklerini belirtti.

Çay üreticisi Hatice Altınkaya “Yoldere köyündenim ve böyle bir ıstırap görmemiştim. 9 liradan çay alıyorlar ve biz çalışanlara 7 lira veriyoruz. Arabası, yemesi, içmesi kaç lira olacak ve böyle bir şey olur mu? Yandık bittik, bir haftadır böyle çekiyoruz. İnanın bu bir haftadır bu çileyi çekiyoruz bittik, çayın ipini çekeceğiz ne yapalım siz söyleyin ne yapacağımızı” dedi.

Altınkaya “Özel sektör saat 08.00’de geliyor insanlar yataklarından kalıp gidiyorlar çay satmak için. Üstüne bir de 11 lira veriyorlar, devlet de 17 lira veriyor, özel 11 lira diğer aşağıdaki 9 lira ve hangi birini yapacağız? Biz işçilere günde on tane ekmek alıyoruz, çok şeyler diyeceğim ama vallahide billahi bıktım” ifadelerini kullandı.

“ADALET-DÜZEN YOK”

Yoldereli çay üreticisi, “Çok sıkıntılı özeller almıyor, fiyatları düşürdü ve insanlar mağdur oldu, üreticiler mağdur oldu. Adalet yok, düzen yok, insanların psikolojisi bozuldu vay halimize. Allah yardımcımız olsun. Özeller peşin fiyatında çayın fiyatını 9 liraya düşürdüler geçinmek mümkün değil işçiye veriyoruz zaten 7 lira” dedi.

“ÇAYIMI GÜBRE YAPACAĞIM”

Çay üreticisi Fatma Aksamaz, “On günlük çayımız çuvalın içinde çürüdü, evin arkasına götürdüm gübre yapacağım. Ben ne yapayım; özel yok alım yok ve bu ne olacak sokaklara düştük ve özeller 9 liraya düşürmüş fiyatları. İşçi istiyor 8 lira araba parası derken 1 tonda 100 lira para kaldı ve böyle bir şey olur mu ya da kökünü kaldırsınlar bunun gerçekten çok yorulduk biz” dedi.

Çay üreticisi, “İççiye mi verelim, arabaya mı verelim? Yol parası olarak 1 milyon para verdim ne yapalım biz ne iş yapalım? Bir sürü yol parası verdim çayı yerinde bıraksam daha iyi olur” diye konuştu.

“DEVLET BİZİ ÖZELE MECBUR BIRAKTI”

Devletin kapılarını kapattığını söyleyen çay üreticisi “Çay bahçesinde çalışıyoruz ama devlete çayımızı satamıyoruz. Devlete ait olan yer kapılarını kapatmış zaten ve sadece günlük 100 kilo verebiliyorsunuz ve gerisini de ne yaparsan yap diyor” derken bir başka üretici, “Ben hiçbir şey demem ve demeye gerek yok ki almıyorlar ve kasten almıyorlar ve devlet dün kapalıydı ve özeller de almıyor başka da bir şey yok ve bunlar bilinçli yapılıyor” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : DOĞANCAN İLEK
1

Çay üreticisi isyanda: Böyle ıstırap görmedik

2

Yomra Belediye Başkanı Bıyık, Maçka Çataltepe Şehitliği'nde Anma Programına Katıldı

3

Yusufeli Belediyesi'nden Aşure Günü Etkinliği

4

Artvin’de Fiyat Denetimleri: Haksız Fiyat Artışlarına Karşı Sıkı Kontrol

5

Serbest Piyasada Fındık Fiyatları Yükseliyor: 20 Temmuz 2024 Güncel Fiyatlar