meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Çaykur, Kuru Çay Satış Hedeflerine Yaklaşıyor

rkiye'nin en büyük çay üreticisi olan Çaykur, kuru çay satışlarında arzu edilen seviyeye ulaştığını açıkladı.

Çaykur, Kuru Çay Satış Hedeflerine Yaklaşıyor

Türkiye'nin en büyük çay üreticisi olan Çaykur, kuru çay satışlarında arzu edilen seviyeye ulaştığını açıkladı. Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Ağustos sonu itibariyle 85 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Önümüzde 4 aylık bir süre daha var ve hedefe ulaşacağız" dedi.

Alim, yaş çay alımlarında da son günlerde artış olduğunu belirterek, "Özel sektör taban fiyatın altına inmesi ile birlikte üreticilerimiz kurumu tercih etmeye başladı. Sezon boyunca iki kez kapasitemize ulaştık. Son günlerde günlük alımlarımız 5-6 bin ton dolayındayken birkaç gündür 7 ve üzerine çıkmaya başladık. Şu an tüm fabrikalarımız hazır ve üreticilerimizden gelen ürünü alıyorlar" dedi.

Alim, kuru çay satışlarının normal seviyede seyir ettiğini ve yıl sonu hesaplarına yakın gittiklerini söyledi. "8 Aylık sürede 85 bin ton kuru çay satışı yaptık. Aylık satışlarımız 10 bin tonun üzerinde. Yıl sonuna kadar istediğimiz seviyede kuru çay satışı yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Alim, çeşitli bölgelerde açılan kuru çay satış mağazalarının kuru çay satışlarında büyük etkisi olduğunu belirterek, "Mağazalarımızı açmaya devam edeceğiz. Çeşitli illerde ve ilimizde bulunan satış mağazalarımız büyük ilgi görüyor ve ürünlerimizi gören alıcılar oldukça ilgi gösteriyor" dedi.

Çaykur'un kuru çay satış hedefi, bu yıl için 200 bin ton.


Haber Kaynak : HÜSEYİN ALBAYRAK
1

4 Temmuz 2024 Fındık Fiyatları: Piyasadaki Son Durum

2

4 Temmuz 2024 altın fiyatları canlı alış-satış tablosu

3

İspir’de Milli Coşku Devam Ediyor!

4

Erzurumspor'un Yeni Kampanyası: #KüllerimizdenDoğuyoruz Lansmanı Yapıldı

5

Trabzon'da Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor