ÇAYKUR, 2025 yılı ikinci sürgün yaş çay alımlar günlük yaklaşık 10 bin ton civarında gerçekleşen alımların bugün itibariyle 91 bin ton seviyesine ulaştığı belirtildi.
Çaykur’dan yapılan açıklamada, tüm fabrikaların kapasite sınırlarında üretim faaliyetlerine devam ettiği belirtilerek, üreticilere sabırlı olunması çağrısı yapıldı.
“ÇAYKUR olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi, ürünlerinizin garantörü konumundayız. Sabırla hareket edildiği takdirde, hem ürünlerinizin değer kaybı yaşanmayacak, hem de huzursuzluk ortamı oluşmayacaktır.”
Açıklama bazı odakların üreticilerin aceleci davranışlarını fırsata çevirmeye çalıştığına dikkat çekerek, bu tür girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Açıklamada ayrıca, ikinci sürgün yaş çay hasadının başından itibaren sorunsuz bir şekilde sürdüğü, bu olumlu tablonun devam etmesi için ÇAYKUR’un yapacağı resmi bilgilendirmelere uyulması gerektiği hatırlatıldı.
“Üreticilerimizin aceleden uzak durmaları, sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşımaktadır.”
ÇAYKUR, alım sürecine ilişkin gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğini belirtti.