ÇAYKUR Yaş Çay Alımında Randevulu Sisteme Geçiyor

ÇAYKUR, 1. sürgün yaş çay alımlarında 30 Mayıs 2025 Cuma gününden itibaren randevulu sisteme geçileceğini duyurdu.

RİZE 29.05.2025 12:13:00 0
ÇAYKUR Yaş Çay Alımında Randevulu Sisteme Geçiyor

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 1. sürgün yaş çay alımlarında 30 Mayıs 2025 Cuma gününden itibaren randevulu sisteme geçileceğini duyurdu. Kararın, üreticilerin daha huzurlu ve düzenli bir şekilde çay satışı yapabilmesini sağlamak amacıyla alındığı belirtildi.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, 16 Mayıs 2025’te başlayan 1. sürgün yaş çay alım döneminin devam ettiği ve hasadın kısa sürede tamamlanamayacağı vurgulandı. Ancak özellikle şarjlı cihazlarla yapılan hızlı hasat nedeniyle aşırı stok oluştuğu ifade edildi. Kurumun günlük 9.250 ton olan yaş çay işleme kapasitesinin üzerine çıkıldığına dikkat çekilen açıklamada, 28 Mayıs itibarıyla günlük alım miktarının 11.500 tona ulaştığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaş çay hasadının birkaç günde bitmeyeceği bir gerçektir. Ancak şarjlı cihazlarla yapılan hasattan kaynaklı aşırı stok oluşmuş durumdadır. Dün itibarı ile 11.500 tona çıkan alımlar nedeni ile stoklar olması gerekenin üzerine çıkmıştır. Malumunuz günlük yaş çay işleme kapasitemiz 9.250 ton/gün’dür. Üreticilerimizin daha rahat ve huzurlu çay satmalarını teminen randevulu sisteme geçiş yapmak mecburiyetinde kaldık.”

Yeni sistemle birlikte üreticiler, belirlenen gün ve saatlerde çay alım merkezlerine yönlendirilerek daha düzenli bir süreçte satış gerçekleştirecek. ÇAYKUR, randevu sistemiyle hem fabrikalardaki yoğunluğu azaltmayı hem de üreticilerin mağduriyetini önlemeyi hedefliyor.

Haber Kaynak : DOĞANCAN İLEK

Haber Kaynak

DOĞANCAN İLEK