ÇAYKUR’dan 5 Bin İşçi Alımı Müjdesi: İhtiyaç Sahiplerine Öncelik Tanınacak

Katmer Çay Kanunu'nun detaylarına değinen Katmer, ÇAYKUR'un yapacağı işçi alımlarıyla ilgili müjdeli haberler verdi.

RİZE 23.02.2025 10:41:00 0
ÇAYKUR’dan 5 Bin İşçi Alımı Müjdesi: İhtiyaç Sahiplerine Öncelik Tanınacak

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Çay TV’de katıldığı bir programda Rize ve çay sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Katmer, ÇAYKUR’un bu yıl gerçekleştireceği işçi alımlarıyla ilgili müjdeli haberler verdi ve Katmer Çay Kanunu’nun detaylarına değindi.
Katmer, ÇAYKUR’un mevcut işçi alım süreçlerinde kullanılan kura sisteminin adil olmadığını ifade ederek, bu yıl yapılacak alımlarda yeni bir yaklaşım benimseneceğini belirtti. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşların öncelikli olarak işe alınması gerektiğini vurgulayan Katmer, bu konuda hassasiyetle çalışıldığını dile getirdi.
5 Bin Kişiye İş Kapısı Açılıyor
Açılamalara göre, ÇAYKUR bu yıl toplam 5 bin işçi alımı yapmayı planlıyor. Bu alımların 2 bini mevsimlik işçi statüsünde (6 ay çalışma süresiyle), 3 bini ise doldurma işçisi statüsünde (3 ay çalışma süresiyle) gerçekleştirilecek. Katmer, bu alımların bölge ekonomisine katkı sağlamasının yanı sıra istihdam sorununa da çözüm sunacağını belirtti.
ÇAYKUR’un işçi alımları için çalışmaların devam ettiğini aktaran Katmer, sürecin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi için gerekli adımların atıldığını ifade etti. Bölge halkı tarafından merakla beklenen bu gelişme, özellikle çay sektöründe çalışanlar ve iş arayanlar için umut verici bir haber olarak karşılandı.
Rize’nin çay üretimindeki önemine de dikkat çeken Katmer, Katmer Çay Kanunu ile sektöre yönelik yeniliklerin hayata geçirileceğini ve çay üreticilerinin destekleneceğini sözlerine ekledi. Alımlarla ilgili detayların önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Haber Kaynak : OSMAN KAPTAN

Haber Kaynak

OSMAN KAPTAN