meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı 2023-2024 yılını başarıyla tamamladı

ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı 2023-2024 yılını başarıyla tamamladı

GÜNCEL 12.06.2024 12:29:00 0
ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı 2023-2024 yılını başarıyla tamamladı

ÇEKÜL Bilgi Ağacı Uzmanlarının kurguladığı” Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı”, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, Gaziantep'te çocukları eğlenerek öğrenme ve kültürel miras bilinciyle buluşturdu. Başarıyla biten programın sertifika törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri, Gaziantep ÇEKÜL Temsilcisi, Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanları katıldı.

ÇEKÜL Vakfı tarafından 2003 yılında başlatılan ve uzun yıllar devam eden “ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı”, 2023 Nisan ayında ÇEKÜL Bilgi Ağacı uzmanları tarafından yeniden kurgulandı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile gerçekleştirilen program, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri ve Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanlarının katkılarıyla başarılı bir şekilde uygulandı.

 

Projenin amacı, dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarla kentteki eğitim gönüllülerini bir araya getirerek, çocukların güven duygularını güçlendirmek, eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve kentin doğal ve kültürel miras değerleri hakkında bilinçlendirmektir. İmece kültürünün destekleyici ve birleştirici gücünü kullanarak, Gaziantep’teki çocuklara ulaşmada kolaylaştırıcı bir rol üstlenen program, doğa-kültür-insan ekseninde keşif süreci olmayı başarıyla sürdürüyor.

 

Bu yıl, Emine Mustafa Humanızlı İlkokulu ve Yenice İlkokulu'ndan toplam 204 öğrenci ve 7 öğretmen, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri'nin desteğiyle programa katıldı. Program, başladığı ilk günden itibaren 1335 öğrenci ile buluştu.

 

Sertifikalar takdim edildi

28 Mayıs 2024 tarihinde Yenice İlkokulu'nda ve 11 Haziran 2024'te Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenleri ile öğrenci ve eğitmenlere sertifikaları takdim edildi. 11 Haziran'daki törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep ÇEKÜL Eğitim Gönüllüleri ve Gaziantep Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi çalışanları katıldı.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizi biz yapan değerleri, kentlerin nasıl çocukların olacağını, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir proje oldu. Bilim dünyası ‘7 yaş çok geç, 6 yaş altın çağ’ diyor. Aileler bizim ilk mektebimiz. İnsani değerleri aileden öğreniyoruz. Çevreyi korumak ve çocuklarımızı yetiştirmek çok önemli. Proje kapsamında ‘kentler çocuklarındır’ diyerek, önce çevreyi temiz tutacağız. Yarınlarda çok daha güzel bir dünya istiyorsak, çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz gerekiyor.”

 

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin önemine vurgu yaptı ve projenin gelecek eğitim öğretim yılında da Gaziantepli öğrenci ve öğretmenlerle buluşmaya devam edeceğini belirtti.

 

ÇEKÜL Kentler Çocuklarındır: Gaziantep Eğitim Programı, çocukların eğitimine ve kültürel miras bilincine büyük katkı sağlayarak, Gaziantep'teki eğitim gönüllülerinin ve kurumlarının desteğiyle başarıyla devam ediyor. Programın yeni eğitim öğretim yılında da Gaziantepli öğrenci ve öğretmenlerle buluşması planlanıyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

24.6° / 18.2°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret