CHP, Artvin Şavşat'ta Yapılan Ağaç Kesimlerine Tepki Gösteriyor

CHP heyeti, Artvin'in Şavşat ilçesinde bulunan Sahara Milli Parkı'nda yapılan ağaç kesimlerini yerinde inceledi.

CHP, Artvin Şavşat

Heyelan bölgesi olduğu gerekçesiyle yapılan kesimlere tepki gösteren CHP'liler, gerekli planlamalar yapılmadan ve bölgedeki riskler göz ardı edilerek ormanın "tıraşlandığını" savundu.

Şavşat CHP İlçe Başkanı Bora Öztürk, Karagöl'ün yüzyıllar önce heyelan sonucu oluşmuş bir doğa harikası olduğunu ve uluslararası alanda da tanındığını hatırlattı. Öztürk, şunları söyledi:

"Bu alan 1985 yılında milli park sahası ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Dolayısıyla esas problemimiz şu güzelim doğamızın tamamının gelecek nesillerimize bırakmak için korunması gerekmektedir."

Bölgede yapılan kesimlerin heyelan riskini artıracağına dikkat çeken Öztürk, yetkililere uyarılarda bulunduklarını da ifade etti.

Şavşat eski Belediye Başkanı Naci Köroğlu da bölgenin turizmden başka bir geçim kaynağının olmadığını vurguladı. Köroğlu, göl seviyesindeki düşüşün de heyelan riskini gösterdiğini savundu.

CHP Artvin İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Gülel ise ormanlardaki hastalıkla mücadelenin biyolojik yöntemlerle yapılması gerektiğini söyledi. Gülel, "Görüştüğümüz bilim insanları da bunu söylüyorlar" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

ÖZEL GENÇLER MUTFAĞA GİRDİ,EN ÖZEL PİZZAYI PİŞİRDİ

2

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal: "Vakfıkebirlilerin Parasını Hizmet İçin Kullanacağız"

3

Gençlik Haftası'nda Masa Tenisi Heyecanı Artvin'de Yaşandı

4

Erzurum'da Kitap Tutkunları Recep Tayyip Erdoğan Fuar ve Kongre Merkezi'nde Buluştu

5

Oltu'da Gençlik Haftası Coşkusu: Bisiklet Turuyla Sağlıklı Yaşamın İzleri