CHP İl Başkanı Mustafa Bak’tan AKP İl Başkanı Mumcu’ya Sosyal Medyada Sert Tepki

CHP İl Başkanı Mustafa Bak, AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımına sert bir yanıt verdi.

KARADENİZ 26.11.2025 09:43:00 0
CHP İl Başkanı Mustafa Bak’tan AKP İl Başkanı Mumcu’ya Sosyal Medyada Sert Tepki

Bak, Mumcu’nun paylaştığı iddiaları “siyasi operasyon” olarak nitelendirirken, paylaşımı rakamlarla destekleyerek eleştirdi.
Bak, açıklamasında, Mumcu’nun İBB iddianamesi üzerinden yönelttiği sorulara değinerek, “Türkiye’nin iki ceza hukukçusundan biri ya da alanında tek Maliye Müfettişi ya da hesap uzmanı zannedersiniz! Ama bunlardan hiçbiri olmadığınıza göre, olsa olsa Savcı Akın Gürlek’in yancısı olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı, iddianamenin dili ve suçlama kurgusunu eleştirerek, belgelere dayanmayan iddiaların tamamen siyasi amaç güttüğünü savundu. “Orta seviye zekâya sahip herkes bu metni sizin yazamayacağınızı anlar. Yorum ve varsayımlarla dolu iddianamenin dili, suçlama kurgusu, delil yetersizliği, hepsi ‘siyasi operasyon’un kanıtıdır” dedi.
Bak ayrıca, AK Parti’nin İBB özelinde yaptığı ihaleler ve yandaş şirketlerin kazançlarına da dikkat çekti: “2010–2018 yılları arasında Cengiz, Kalyon, Limak, Kolin ve Makyol’a İBB tarafından yaklaşık 17,1 milyar TL değerinde ihale verilmiş. Bu şirketler aracılığı ile kimler nasıl zenginleşmiştir Sayın Mumcu?” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı, paylaşımını “İktidarın ve yandaşlarının nasıl zenginleştiğini yazmaya sayfalar yetmez” diyerek tamamladı. Bak, Mumcu’nun iddialarına AK Parti seçmeninin dahi inanmadığını öne sürdü ve Ekrem İmamoğlu korkusunun siyasi operasyonları yönlendirdiğini savundu.
Paylaşım, sosyal medyada kısa sürede geniş yankı buldu ve iki parti arasında gergin bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Çarşamba 20.1 ° / 10.7 °
Perşembe 19.6 ° / 11.4 °
Cuma 19 ° / 10.4 °