CHP Rize Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek seçim çalışmalarını sürdürdü

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü'nü Ziyaret Ederek Seçim Çalışmalarını Sürdürdü

CHP Rize Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu, Çaykur Genel Müdürlüğü

Rize'nin geleceği için vizyonunu açıklayan Rize Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu, seçim çalışmalarına Çaykur Genel Müdürlüğü ziyaretiyle devam etti. Ziyarette, Çaykur'un Rize için önemine vurgu yapan Topaloğlu, Çaykur'un varlığının Rize için bir atar damar olduğunu ifade etti.

Topaloğlu, "Çaykur İşletmeleri Rize için bir atar damardır. Her daim Çaykur'un ilk kurulduğu pozisyonda, Rize vatandaşının hemen yanında olması kanaatindeyiz." dedi.

Belediye olarak Çaykur İşletmeleri ile tam bir iş birliği içerisinde olacaklarını belirten Topaloğlu, "Tarımsal dönüşüm projesi ile Çaykur işbirliği sayesinde Rize tarımda yeni alanlarla anılacak." şeklinde konuştu.

Tarımsal Dönüşüm Projesi Detayları:

Bağ-Kur Desteği: Kendi arazisinde kendi çay tarımını yapan 25-45 yaş arası çiftçilere bağ-kur desteği verilecek. Çay tarımının kalitesi arttırılarak bir meslek haline getirilecek.

Narenciye Üretimi: Belediyenin kuracağı seralarda narenciye (mandalina-portakal) fidan üretimi yapılacak. Narenciye ürünleri kooperatifi kurularak üretim desteklenecek. Bölgemizde marka tescili bulunan Rize mandalinası üretimi yaygınlaştırılacak.

Hal Yasası: Mevcut hal yasası üzerinde hal esnafı ile birlikte çalışılarak düzenlemeler yapılacak. Narenciye sevkiyatı ve pazarlaması konusunda hal esnafı ile kooperatif organize bir şekilde çalışacak.

Likapa (Yaban Mersini) Üretimi: Sağlık ve turizm sektöründe önemli bir yeri olan ve yörede yetiştirilebilen likapa yemişi, bölge için alternatif bir tarım ürünü olacak. Kamu arazilerinde likapa bahçeleri kurularak belediyeye ek gelir sağlanacak ve vatandaşa istihdam imkanı sunulacak.

Rize Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu'nun tarımsal dönüşüm projesi, Rize'nin tarımsal potansiyelini arttırarak bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.


 


Haber Kaynak : HÜSEYİN ALBAYRAK
1

RİMER El Sanatları Klübü Sergisi Büyük Beğeni Topladı

2

Kütahya'daki kazada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

3

Fırtına Sonrası Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi Numune Kampüsünde Olay!

4

Rize-Trabzon Minibüs Kooperatifi Üyeleri Korsan Taşımacılığı Protesto Etti

5

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Judo Kulübü Sporcuları Karaman'da Fırtına Gibi Esti!