Berrin Piyadeoğlu Ay, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Medeni Kanunumuz, bir Cumhuriyet, bir hukuk ve bir kadın devrimidir. 99 yıl önce bu devrim kanunuyla sağlanan ve 2002’de yapılan değişikliklerle güçlendirilen tüm kazanımlarımızın öneminin farkındayız. Örgütlü kadın gücüyle elde ettiklerimizin elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz! Daha çok eşitlik, daha çok adalet, daha çok demokrasi ve hukuk için mücadeleye devam edeceğiz.”
Türk Medeni Kanunu’nun, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli hukuk ve kadın devrimlerinden biri olarak 17 Şubat 1926’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini ve 4 Ekim 1926’da yürürlüğe girdiğini belirten Ay, kanunun kadınların birey olarak tanınmasını sağladığını ve toplumsal hayata eşit katılımın önünü açtığını ifade etti.
CHP Kadın Kolları Başkanı, Medeni Kanun’un 2002 yılında yapılan değişikliklerle günümüz şartlarına uygun hale getirildiğini hatırlatarak, “Aile reisliğine dayanan model yerine eşitlik ilkesi getirildi, eşit mal paylaşımı ve nafaka düzenlemeleri eklendi, evlilik yaşı kadın ve erkek için eşitlendi, evlilik dışı çocukların hakları güvence altına alındı, edinilmiş mallara katılma rejimi yasal mal rejimi haline getirildi,” dedi.
Açıklamasında, Medeni Kanun’a yönelik bilinçli saldırılar olduğunu savunan Berrin Piyadeoğlu Ay, CHP Kadın Kolları olarak kazanılmış haklardan geri adım atılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. “Kadınları bu ülkenin eşit yurttaşları yapan devrimleri ortadan kaldırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, laik hukuk devletinin tüm devrimlerine sahip çıktığı gibi Medeni Yasaya da sonuna kadar sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
Kadın kolları olarak eşitlik, laiklik ve demokrasi mücadelesine devam edeceklerini vurgulayan Ay, “Partimizin tüm eşitlikçi erkekleriyle birlikte, kadınların kazanılmış hakları için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.