meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

CHP'li Eski Siyasetçi Fatih Suat Oyman, KYK Yurtları İçin Çağrıda Bulundu

Aydın'ın şehir merkezinde yer alan KYK yurdunda meydana gelen asansör faciası, kamuoyunda büyük bir üzüntü ve endişeye yol açtı.

CHP

CHP Ortahisar eski İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, bu üzücü olayın ardından bir çağrı yaparak dikkatleri KYK yurtlarının güvenliği ve şartlarının gözden geçirilmesi gerekliliğine çekti.

Oyman, facianın sonucunda bir genç öğrencinin hayatını kaybetmesinin acısını yaşayan aileye başsağlığı dileklerini ileterek, "Evladınızı gönderdiğiniz yurtta yaşanan olay sebebiyle acı haberini almak çok derin bir acı; kederli ailesine sabırlar, Zeren Ertaş’a Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Asansörde meydana gelen facia hakkında medyada yer alan "15 kişilik asansöre 16 kişi binmiş" açıklamalarına atıfta bulunan Oyman, bu koşullarda asansörün düşmesinin, gereken kontrollerin sağlıklı bir şekilde yapılmadığına işaret ettiğini belirtti. Oyman, "Gerek emniyet katsayısında dolayı gereken tasarım ve ağırlıktan dolayı çalışmama sistemi buna izin vermemeliydi." dedi.

Oyman ayrıca, KYK yurtlarının sadece öğrencilerin konaklama alanları olmaktan öte, gençlerin eğitim ve gelişimine katkı sağlayan yerler olması gerektiğini vurguladı. Gençlerin psikolojik ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getiren Oyman, "Odaları uzaklaştırmak değil, bu alanlarda etkinliğe katmak lazım." dedi.

Son olarak, facianın soruşturulmaya başlandığını, yurt müdürünün açığa alındığını ve teknik incelemelerin titizlikle yapılmasını umduğunu belirten Oyman, "GSB'nin yurtlar konusunda yatırım ve bütçe kontrolünün de irdelenmesini öneriyorum." dedi.

Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği acı olay, KYK yurtlarının güvenliği ve yönetimi konusunda kamuoyunda derin endişelere neden olurken, Fatih Suat Oyman'ın çağrısı bu konuda daha fazla dikkat çekmeyi hedefliyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Atatürk'ün Erzurum Ziyareti Anısına Atatürk Evi Ziyareti Gerçekleştirildi

2

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a Gelişinin 105. Yıl Dönümünü Kortej Yürüyüşüyle Kutladı

3

Rize İl Müftüsü ve Ardeşen İlçe Müftüsünden Erzurum'a Ziyaret

4

Akçaabat'ta 2024 Yaz Kur'an Kursları Başladı: Çocuklar İçin İslami Eğitim Fırsatı

5

Trabzon'da Fındık Üretimi İçin Önemli Adım: 2024 Rekolte Çalışmaları Başladı