Rize’de CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’nin görevinden istifa etmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Deniz, Tepe’nin istifasının ardında iktidar ve yandaşlarının uyguladığı baskıların olduğunu öne sürerek, bu duruma sert tepki gösterdi.
Saltuk Deniz, yaptığı açıklamada, Dr. Mustafa Tepe’nin Rize İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı süre boyunca son derece başarılı bir performans sergilediğini belirtti. Ancak Tepe’nin, birtakım baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda bırakıldığını savunan Deniz, “Rize’de kamu görevlilerinin halka hizmet etmesi gerekirken, iktidarın ve yandaşlarının kamu görevlilerini baskı altında tutmaya çalıştığını görüyoruz. Sayın Mustafa Tepe’nin istifa ettirildiğini tahmin etmek zor değil. Bu durumu asla kabul etmiyoruz ve itirazımızı her platformda dile getireceğiz” dedi.
“Tepe’nin Dik Duruşu Unutulmayacak”
Dr. Mustafa Tepe’yi liyakat sahibi ve örnek bir kamu görevlisi olarak nitelendiren Deniz, Tepe’nin görev süresi boyunca gerçekleştirdiği başarılı çalışmalara dikkat çekti. Deniz, “Sayın Tepe, karşılaştığı mobbing karşısında dik duruş sergilemiş ve bu tavrı asla unutulmayacaktır. Kendisine yapılan bu haksızlık kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
“Baskılar Son Bulsun” Talebi
CHP Rize İl Başkanı, kamu görevlilerine yönelik baskıların son bulması gerektiğini vurgulayarak, Dr. Mustafa Tepe’nin istifasının peşini bırakmayacaklarını belirtti. Deniz, “Bu istifanın ardındaki nedenlerin takipçisi olacağız. Kamu görevlilerinin rahatça çalışabileceği bir ortam sağlanmalı, siyasi baskılar ortadan kaldırılmalıdır” diyerek konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Rize’de yaşanan bu gelişme, kamuoyu ve siyasi çevrelerde tartışma yaratırken, Dr. Mustafa Tepe’nin istifasının perde arkası merak konusu olmaya devam ediyor.