meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Cilde İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Cilde iyi gelen yağları sizler için derledik..! Cilt sağlığının gerek estetik görünüm nedeniyle, gerekse de çevresel etmenlere karşı korunması gerekir.

SAĞLIK 26.08.2023 14:46:00 0
Cilde İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

İlerleyen yaş, hava kirliliği, beslenme şekli, hormonal faktörler, bazı ilaçların yan etkileri, mevsimsel geçişler ve stres kaynaklı olarak, cildimizde bir takım bozulmalar yaşanabilmektedir. Böyle durumlarda; öz güven eksikliği gibi psikolojik etkiler ya da kaşıntı, ağrı ve lekelenme (sivilcelenme) gibi fizyolojik problemler görülmektedir.

Cildimiz iç ve dış etkilere karşı oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Beslenmediği ve korunmadığı takdirde zamana ve yer çekimine karşı koymakta güçlük çekmektedir. Üstüne bir de hormon yönetimi devreye girdiğinde bir takım yıpranmalar kaçınılmaz olmaktadır. Ciltte aşırı yağlanma, kuruluk, sivilcelenme, egzama ve iltihaplı lezyonların yanı sıra, sarkma ve kırışıklıklara da sıkça rastlanmaktadır. Biz de sizlere bu yazımızda, cilde iyi gelen yağları; yani doğal ve esansiyel yağlar ile cildimize nasıl şifa verebileceğimizi anlatacağız.

 

yag

Cilde İyi Gelen Yağlar, Faydaları ve Kullanım Şekilleri

Argan Yağı: Omega 3 ve E vitamini kaynağıdır. Doğal nemlendirici özelliğinden dolayı kuru cilt yapısına sahip kişilerin tercih sebebidir. Öte yandan hücre yenileyici etkisiyle de yaşlanma etkilerine karşı savaş açar. Gündüz veya gece fark etmeksizin, temizlenmiş olan cilde; birkaç damla şeklinde ve masaj yapılarak uygulanması önerilir.

Hindistan Cevizi Yağı: Özellikle kuru ciltlere iyi gelen Hindistan cevizi yağı, anti bakteriyel özelliği sayesinde cildi temizler ve onarır. Aynı zamanda nemlendirerek, ciltteki lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Doğal peeling de denilen bu yağı; parmağınızın ucuna bir miktar sürdükten sonra ovalayarak cildinize yedirebilirsiniz. Kısa süre sonra yumuşaklığı ve parlaklığını fark edeceksiniz!

hind

Tatlı Badem Yağı: Güneşi ışınlarının zararlı etkilerinden dolayı yıpranmış ciltlere uygulanan tatlı badem yağı sivilce tedavisinde de oldukça önemli bir rol oynar. Aynı zamanda kırışıklık giderici etkisiyle de ilgi çekmektedir. Temizlenmiş cilde birkaç damla yağ ile masaj yapabilirsiniz. Yarım saat bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulamanız tavsiye edilmektedir.

badem

 

Avokado Yağı: Cilt lekelerine, cilt üzerinde oluşan yaralara ve ton eşitsizliklerine karşı kullanılır. İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde adeta bir şifa deposu olarak bilinir. Göz altları dahil olmak üzere cildin tüm bölümlerine uygulanabilir. Genellikle gece yatmadan önce tmiz cilde masaj yoluyla sürülmesi ve sabah kalkılınca ılık suyla yıkanması tavsiye edilir.

Çay Ağacı Yağı: Ciltte oluşan; egzama, sedef, siyah nokta, akne, iltihaplanma, bakteriyel ve virüs kaynaklı oluşumlar, şişlik, kızarıklık, kuruluk gibi problemlerle savaşarak, ciltte tam bir yenilenme sağlar. 3-4 damla çay ağacı yağını cildinize masaj yaparak sürebilirsiniz.

Jojoba Yağı: D ve E vitamini kaynağıdır. Cilde iyi gelen diğer yağlar ile birlikte kullanılabilir. Ciltteki nem dengesini sağlar ve sivilceleri yok eder. Her gece yatmadan önce birkaç damla kullanmanız yeterli olacaktır.

jojo

Marula Yağı: Antioksidan etkisiyle bilinmektedir. Yağlı ciltlerde güvenle kullanılabilen Marula yağı cilde derinlemesine nüfuz ederek gözenekleri açar ve hücreler üzerinde aktivasyon sağlar. Bu da daha genç ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmanıza olanak tanır. Çatlamış ve yıpranmış olanlar da dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde kullanılabilir. Her gün düzenli olarak birkaç damla yağı, masaj yoluyla cildinize uygulayabilirsiniz.

Lavanta Yağı: Serbest radikallere karşı cildi koruyan lavanta yağı; hücre yenileyici ve mantar önleyici etkisi ile bilinmektedir. Güçlü nemlendirici etkisiyle sivilce oluşumunu da engellemektedir. Bir pamuk üzerine 4-5 damla lavanta yağı damlatarak cildinize uygulayabilir ve masaj yapabilirsiniz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Cilde Gelen Yağlar Nelerdir?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23° / 17.7°

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim

AK Parti Heyeti'nden Oltu Belediyesi'ne Ziyaret