meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Cimil'de Dünya Kayak Şampiyonası Hayali

İkizdere ilçesi Cimil köyünde bu yıl 9-10-11 Şubat tarihinde yapılacak olan Türkiye kayak şampiyonası, Dünya dağcılık Federasyonu tarafından denetlenecek.

Cimil

İkizdere ilçesi Cimil köyünde bu yıl 9-10-11 Şubat tarihinde yapılacak olan Türkiye kayak şampiyonası, Dünya dağcılık Federasyonu tarafından denetlenecek. Denetimin ardından, 2025 yılında Cimil'de Dünya Kayak Şampiyonası'nın yapılması için rapor hazırlanacak.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Cimil köyünde iki yıldır yapılmakta olan kayak şampiyonasının uluslararası seviyeye getirilmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, "9-10-12 Şubat tarihinde Cimil köyümüzde 1700 metre parkurda 3. Türkiye şampiyonasını gerçekleştireceğiz" dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkan Yardımcısı Sercan Erol, Cimil köyünde yapılacak olan Türkiye şampiyonası hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Federasyon olarak Dünya Dağcılık Federasyonuna bağlıyız. 9-10-11 Şubat tarihinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasını uluslararası seviyeye taşımak istiyoruz. Bu konuda Dünya dağcılık federasyonuna başvurduk ve bu yıl heyet gelerek incelemelerde bulunacak. Onların vereceği rapor doğrultusunda 2025 yılında Dünya şampiyonası burada yapılabilir" dedi.

Erol, bu yıl 5 ülkeyi davet ettiklerini belirterek, "Rusya ve Azerbaycan katılacağını belirtti. Ayrıca Yunanistan, İran ve Gürcistan'ı davet ettik. Bu 3 ülkeden cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cimil köyündeki kayak tesisleri, 1700 metrelik pistiyle Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinden biri olarak kabul ediliyor. Tesisler, son yıllarda yapılan yatırımlarla uluslararası standartlara uygun hale getirildi.


Haber Kaynak : SELMAN KUTLU
1

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin'e geliyor! Meteoroloji uyardı

2

Merih Demiral'ın annesi Fatma Demiral kimdir?

3

Merih Demiral'ın babası Burhan Demiral kimdir?

4

MasterChef Türkiye Deniz Zeybekler kimdir?

5

Atatürk'ün Erzurum Ziyareti Anısına Atatürk Evi Ziyareti Gerçekleştirildi