Clinique ve Clearasil marka akne ürünlerinde ne var, Kanserojen madde mi çıktı?

ABD'deki bağımsız laboratuvar Valisure, kozmetik ürünleri firması Estee Lauder'a ait Clinique ve başka bazı markaların akne tedavisi ürünlerinde kansere neden olan kimyasal madde ‘benzen’ bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı.

AKTUEL 8.03.2024 21:14:00 0
Clinique ve Clearasil marka akne ürünlerinde ne var, Kanserojen madde mi çıktı?

Clinique ve Clearasil Akne Ürünleri: Kansere Neden Olan Kimyasal Madde Tartışması

Clinique ve Clearasil, dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılan popüler akne ürünleri markalarıdır. Son zamanlarda, bu markaların bazı ürünlerinde kansere neden olabilecek bir kimyasal madde olan benzenin tespit edildiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Bu durum, akne tedavisi için bu ürünleri kullanan kişilerde endişelere yol açtı.

Benzen Nedir?

Benzen, kansere neden olduğu bilinen bir kimyasaldır. Benzen maruziyeti, lösemi ve diğer kan kanserleri riskini artırır. Benzen ayrıca sinir sistemine zarar verebilir ve baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk ve karın ağrısı gibi semptomlara neden olabilir.

Clinique ve Clearasil Ürünlerinde Benzen

Bağımsız bir laboratuvar tarafından yapılan testlerde, Clinique ve Clearasil'in bazı akne ürünlerinde benzen bulunduğu tespit edildi. Bu ürünler arasında Clinique Acne Solutions Liquid Makeup ve Clearasil Daily Deep Cleaning Acne Cleanser yer alıyor.

Tartışma

Clinique ve Clearasil, ürünlerindeki benzen seviyelerinin güvenli olduğunu savunuyor. Ancak, bazı uzmanlar, benzenin herhangi bir seviyesinin güvenli olmadığını ve bu ürünlerin kullanılmasının kanser riskini artırabileceğini söylüyor.

Sonuç

Clinique ve Clearasil akne ürünleri kullanan kişiler, ürünlerin benzen içerdiğinin farkında olmalıdır. Bu ürünlerin kullanımıyla ilgili endişeleri olan kişiler, bir doktora veya dermatoloğa danışmalıdır.
Valisure adlı bağımsız laboratuvar, Amerikan kozmetik devi Estee Lauder çatısı altında bulunan Clinique, market zinciri Target'a ait Up & Up ve Reckitt Benckiser'e ait Clearasil gibi markaların bazı akne tedavisi ürünlerinde kansere neden olan kimyasal madde benzenin yüksek seviyelerde bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Estee Lauder, bünyesinde Clinique'in yanı sıra La Mer, Bobbi Brown, Aveda, Jo Malone, GlamGlow, Mac, Smashbox, Origins, Tom Ford Beauty, Too Faced ve başka birçok markayı bulunduruyor.

Connecticut eyaletinin New Haven kentindeki laboratuvar Valisure, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne (FDA) bir dilekçe sunarak, ürünleri geri çağırmasını, bir soruşturma yürütmesini ve endüstri kılavuzunu gözden geçirmesini talep etti.

Laboratuvarın raporu sonrasında Estee Lauder hisseleri yüzde 2 değer kaybetti.

Valisure'a göre Proactiv, PanOxyl, eczaneler zinciri Walgreens'in akne sabunu ve perakende devi Walmart'ın Equate Beauty akne kreminde de benzen tespit edildi.

Valisure, benzenin hem reçeteli hem de reçetesiz satılan benzoil peroksit akne tedavisi ürünlerinde "kabul edilemez derecede yüksek seviyelerde" oluşabileceğini söyledi.

Reckitt Benckiser, yaptığı açıklamada, bulguların "gerçek dünya koşullarından çok, gerçekçi olmayan senaryoları yansıttığını" söyledi ve tüm Clearasil ürünlerinin "etiketlerinde belirtildiği şekilde kullanıldığında ve saklandığında" güvenli olduğunu kaydetti.


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

17.6° / 9.2°

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak

BBP RİZE’DEN BAŞKAN METİN’E ZİYARET

Deniz: Yaş Çay Alım Fiyatı 25 TL ile 28 TL Arasında Olmalı