Çorum’da Kızılırmak debisi kış yağışlarıyla yükseldi
Osmancık ilçesinde eriyen kar suları ve sağanak yağışlar, Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ın debisini artırdı; tarihi köprü manzarasına ayrı bir güzellik kattı.
Çorum'un Osmancık ilçesinden geçen ve Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın debisi, eriyen kar suları ve sağanak yağışlar sebebiyle önemli ölçüde yükseldi.
Yüksek rakımlı bölgelerdeki karların hızla erimesi, Kızılırmak Nehri'nin debisini yükseltti. Nehir yatağının su ile dolması Osmancık ilçesinin simgelerinden olan tarihi köprüyle birlikte ayrı bir güzelliğe sahne oldu. Yaz mevsiminde yağışların mevsim normallerinin altına düşmesi sebebiyle kuruma noktasına gelen nehirde yükselen debi sayesinde ana kol üzerindeki barajlarda su seviyesinin de yükselmesi bekleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haber Kaynak
İHA
Anahtar Kelimeler:
Çorum’
Kızılırmak
debisi
yağışlarıyla
yükseldi
Yalova’da Evde Uyuşturucu Serasına Baskın

Uzundere’de Hizmet Gücü Artıyor: Yeni Araç Filosu Tanıtıldı
Karacabey’de Yeşil Seferberlik: Parklar ve Sahiller Yenilendi
Salihli’de Şehit Annesi Şehriye Malçuk Son Yolculuğuna Uğurlandı
Afyonkarahisar’da Öğrencilere Değer Ödülleri Protokolden
Kayseri’den İki Sporcu FIS Snowboard Gençler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek
“Savunmadan Sanata: Gençler Türk Millî Ruhu ile Tasarladı”
Ankaralılar Geleneksel Bayramlaşmada Buluştu
Uğur Becerikli’den Yeni Kitap: “İyi İnsan Olmanın 40 Yolu”
Dr. Deniz Yılmaz: “Çocuklarda Alerji Tanısı ve Tedavisi Hayati Öneme Sahip”
Cumartesi
16.7 ° / 6.9 °
Pazar
17.6 ° / 9.6 °
