meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Cumhur İttifakı MHP Giresun Milletvekili Konal’ı da memnun etmedi

Fındık fiyatına Cumhur İttifakı Milletvekilinden itiraz!

Cumhur İttifakı MHP Giresun Milletvekili  Konal’ı da memnun etmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sezon fındık fiyatını Giresun kalite fındık için 84, levant kalite fındık için ise 82,5 lira olarak açıklarken, açıklanan rakam sadece fındık üreticilerini değil Cumhur İttifakı üyesi MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal’ı da memnun etmedi.  

Fındık üreticileri artan gübre, akaryakıt ve işçilik maliyetlerine rağmen bahçeye girip hasada başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatının ardından hayal kırıklığına uğradı. Fındık bahçelerine gübre vuran, makine ile fındıklık altını temizleten, artan işçilik ve nakliye masrafını göğüsleyen fındık üreticisi için Giresun kalite fındık için 84, levant kalite fındık için ise 82,5 lira olarak açıklandı. Açıklanan fiyata başta ziraat odalarından eleştiri sesleri yükselirken, Cumhur İttifakı paydaşlarından MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal da üreticilerin mağduriyetine yol açacak fiyatlar karşısında sessiz kalmadı.

“EK MALİ TEDBİRLER VE DESTEKLER VERİLMESİ BEKLENTİMİZ”

Üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini savunan MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından fındık fiyatlarımız açıklandı. Devletimize, milletimize hayırlı olsun. Ancak İş makineleri ile dönüm başı 200-250 kg ürün alan diğer bölgelerdeki fındık üreticilerimizle; arazisi %50 eğimin üzerinde insan gücü ile bahçelerini imar etmeye çalışan dönüm başı (1.sınıf kalite) 80-100  kg ürün alabilen başta Giresun-Ordu-Trabzon üreticisini aynı kefeye koyarak hesap yapmak Doğu Karadeniz üreticisinin mağduriyetinin başlıca nedeni olmuştur. Ülke genelinde üretilen fındık rekoltesine bakıldığında devletimizin tarafından tespit edilen fiyat stabil görünse bile, bizim bahçelerimizde bu sene mahsul tahmin edilenin çok altındadır. Bu gelir aralığındaki mağduriyetin giderilmesi için, Doğu Karadeniz üreticilerimiz için ek mali tedbirler ve destekler verilmesi beklentimizdir.” açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

2

Meteoroloji uyardı! Sağanak geliyor

3

Tunca Eski Belediye Başkanı Aytemiz öldürüldü!

4

Arhavi Belediyesi: Rögar Kapakları ve Mazgallar Tedbir Amaçlı Kaldırılıyor ve Kontroller Devam Ediyor

5

Horasan Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde Asfalt Öncesi Zemin Hazırlığı Çalışmalarını Sürdürüyor