meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Cumhuriyet Döneminde Erzurum'da Kalkınma Hamleleri Konferansı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESAM) tarafından Cumhuriyet Döneminde Erzurum'da Kalkınma Hamleleri konferansı düzenlendi.

Cumhuriyet Döneminde Erzurum

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESAM) tarafından Cumhuriyet Döneminde Erzurum'da Kalkınma Hamleleri konferansı düzenlendi. Konferansa akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Muammer Yaylalı Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe ETÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Akbulut, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Bedir Kara, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Mehmed Gökhan Polatoğlu, Cumhuriyet döneminde Erzurum da iktisadi bakımdan büyük ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

Polatoğlu, "Cumhuriyet döneminde Erzurum'da yapılan kalkınma hamleleri ile şehrin ekonomik yapısı büyük ölçüde değişti. Bu hamleler kapsamında Erzurum'da Şeker Fabrikası, Yem Fabrikası, Et Kombinası, Tarım-Alet ve Makinaları Fabrikası ve Ergaz ile Aşkale Çimento Fabrikası gibi önemli sanayi tesisleri kuruldu" dedi.

Polatoğlu, bu tesislerin kurulmasının Erzurum'un iktisadi kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirterek, "Bu tesisler sayesinde Erzurum'da istihdam arttı, üretim arttı ve şehrin ekonomisi canlandı" ifadelerini kullandı.

Konferans, Doç. Dr. Polatoğlu'nun soru-cevap bölümü ile sona erdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

ÇAYKUR Kuru Çay Fiyatlarına Zam Yaptı

2

Çay fiyatlarına büyük zam! İşte, yeni çay fiyatları

3

Lübnan'dan atılan roketler İsrail'de 70 bin dönümden fazla alanı yaktı

4

Rusya, Yars füzesiyle tatbikat yaptı

5

Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı