DeltaV roketinin yeni atış testi Sinop’ta başarıyla gerçekleştirildi
Türkiye’yi milli imkanlarla uzaya taşımayı hedefleyen DeltaV roketinin yeni atış testi, Sinop’ta başarıyla gerçekleştirildi.
Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) 40. kuruluş yıldönümünde paylaşılan test görüntüleri, Türkiye’nin uzay yolculuğundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni bir gün, yeni bir başarı daha Kırk yıl önce Bir hayaldi. Şimdi? Görün. Dinleyin. Hissedin. Yol uzun. İrade tam. Ve biz bu yolda kararlılıkla, inançla ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.
DeltaV tarafından geliştirilen roketin testinin Sinop’ta yapılması, Türkiye’nin uzay çalışmalarında önemli bir aşamanın daha başarıyla geçildiğini gösterdi.
Haber Kaynak : İHA
Haber Kaynak
İHA
İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı el-Mustafa ile görüştü

Küçük Oğluyla Sokak Temizleyen Baba Görenleri Duygulandırdı
Uraloğlu: “Karadeniz’e Demiryolu Samsun’dan Sarp’a Uzanacak”
Kosova Kadrosunda Süper Lig Detayı: 3 Tanıdık İsim
Ümit Milliler Hırvatistan Mesaisine Yağmur Altında Devam Etti
Kalın’dan Net Mesaj: “Türkiye Fitne Ateşinin Parçası Olmayacak”
Dünya Tiyatro Günü’nde “Eşeğin Gölgesi”ne Yoğun İlgi
Ankara’da Kurt Sürüsü Çiftliğe Saldırdı
Sokak Köpeği Korkusu İşsiz Bıraktı
Bakanlıktan Yeni Nesil Kütüphane Hamlesi
Pazar
17.6 ° / 9.6 °
Pazartesi
12.7 ° / 7.5 °
Salı
13.6 ° / 5.8 °
