Doğa, Tarih ve Kültür Şehri Erzurum'da Gezilecek Yerler

Doğayla İç İçe Gezilecek Yerler

GÜNCEL 6.04.2024 13:55:00 0
Doğa, Tarih ve Kültür Şehri Erzurum

Doğa Harikaları

Palandöken Kayak Merkezi: Kış sporları denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Palandöken, Türkiye'nin en popüler kayak merkezlerinden biridir. Kayak ve snowboard gibi kış sporlarının yanı sıra, doğa yürüyüşü ve kamp gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

Tortum Şelalesi: Türkiye'nin en büyük şelalelerinden biri olan Tortum Şelalesi, muhteşem bir doğa harikasıdır. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu şelalede, doğanın tadını çıkarabilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tortum Gölü: Turkuaz renkli sularıyla büyüleyen Tortum Gölü, Erzurum'un en güzel doğal güzelliklerinden biridir. Gölde sandal turu yapabilir, balık tutabilir veya göl kenarında piknik yapabilirsiniz.

Narman Peri Bacaları: Kapadokya'yı andıran Narman Peri Bacaları, Erzurum'un keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerinden biridir. Bu bölgede doğa yürüyüşü yapabilir ve ilginç kaya oluşumlarını fotoğraflayabilirsiniz.

İspir Yedigöller: Yedi tane gölün bir araya gelmesiyle oluşan İspir Yedigöller, doğaseverler için ideal bir yerdir. Göllerin etrafında doğa yürüyüşü yapabilir ve kamp kurabilirsiniz.

Tarihi ve Kültürel Yerler

Çifte Minareli Medrese: 13. yüzyıldan kalma bir medrese olan Çifte Minareli Medrese, Erzurum'un en önemli tarihi yapılarından biridir. Medresenin turkuaz renkli çinileri ve anıtsal mimarisi görülmeye değerdir.

Yakutiye Medresesi: 13. yüzyıldan kalma bir medrese olan Yakutiye Medresesi, Anadolu'nun en güzel Selçuklu eserlerinden biridir. Medresenin taş işçiliği ve ahşap oymacılığı görülmeye değerdir.

Erzurum Kalesi: Şehrin panoramik manzarasını sunan Erzurum Kalesi, tarihi bir Bizans kalesidir. Kalenin surları ve burçları hala sağlamdır ve ziyaretçilere açıktır.

Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi: Erzurum Kongresi'nin yapıldığı bina olan Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi, Milli Mücadele'nin önemli anılarına ev sahipliği yapmaktadır. Müzede kongrenin tutanakları, fotoğraflar ve çeşitli objeler sergilenmektedir.

Ulu Cami: 12. yüzyıldan kalma bir cami olan Ulu Cami, Erzurum'un en eski camilerinden biridir. Caminin minaresi ve ahşap işçiliği görülmeye değerdir.

Aziziye Tabyası: 19. yüzyıldan kalma bir tabya olan Aziziye Tabyası, Erzurum'un en önemli tarihi yapılarından biridir. Tabya, Kars'a karşı inşa edilmiştir ve şehrin panoramik manzarasını sunmaktadır.

Rüstem Paşa Bedesteni: 16. yüzyıldan kalma bir bedesten olan Rüstem Paşa Bedesteni, Erzurum'un en eski alışveriş merkezlerinden biridir. Bedestende tarihi atmosferi hissedebilir ve el sanatları ürünlerinden satın alabilirsiniz.

Erzurum'da Lezzet Durakları

Cağ Kebabı: Erzurum'un en meşhur yemeği olan cağ kebabı, mutlaka denenmesi gereken bir lezzettir. Kuzu eti şişte çevrilerek pişirilen cağ kebabı, lavaş ve soğan ile servis edilir.

Ayran Aşı: Erzurum'a özgü bir çorba olan ayran aşı, yoğurt, pirinç ve sebzelerle hazırlanır


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.4° / 12.2°

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak