meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

"Doğu Anadolu Kariyer Fuarı" için hazırlıklar tamamlandı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin (Van YYÜ) ev sahipliğinde yarın başlayacak Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF'24)hazırlıkları tamamlandı.

GÜNCEL 2.01.2024 13:11:00 0

Tuşba ilçesindeki Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 2 gün sürecek fuara, Van YYÜ'nün yanı sıra Bitlis Eren, Hakkari, Iğdır, Siirt ile Muş Alparslan üniversiteleri de destek veriyor.
Stantların kurulduğu, üniversite yerleşkelerine afişlerin asıldığı ve bilgilendirmelerin yapıldığı fuar öncesinde, görevliler tarafından son kontroller yapılıyor.
Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, AA muhabirine, kentte bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı ve en geniş katılımlı fuarlardan birine ev sahipliği yapacaklarını söyledi.
Kamu ve özel sektörden kurumların katılacağı kariyer fuarına hem önlisans, lisans, yüksek lisans öğrencilerinin hem de tüm mezunların davetli olduğunu belirtti.
DAKAF'24'ün hazırlıklarını 2 ayda tamamladıklarını ifade eden Şevli, "Fuarın kapılarını yarın açıyoruz. Yaklaşık 200 stant kuruldu. Tüm bakanlıklarımız, kamu kurumlarımız, özel sektörlerimiz, firmalarımız, sektör temsilcilerimiz 3-4 Ocak'ta fuar alanında ziyaretçileri ağırlayacak. Yaklaşık 50 bin kişinin katılımını bekliyoruz. Türk Hava Yolları, ASELSAN, Roketsan, HAVELSAN, TUSAŞ, Türkiye Uzay Ajansı gibi kurumlarımız da fuarda yerini aldı. Firmalar, sektör temsilcileri, kurum ve kuruluşlar, gençlere meslekleri tanıtacak, staj ve iş imkanlarını anlatacak. Personele ihtiyaçları varsa katılımcılardan CV'lerini alacaklar." diye konuştu.
Fuar alanında bulunan kongre merkezinde Türkiye'nin farklı noktalarından gelen, alanında uzman isimlerin, şirket yöneticilerinin konuşmalar yapacağını, panellere katılacağını anlatan Şevli, bu konuda tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.
Fuarda Adalet Bakanlığının katkılarıyla kurulacak duruşma salonunda, adalet sistemi ve duruşmalarda yaşananların uygulamalı olarak anlatılacağını ifade eden Şevli, "Van Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Adalet Komisyonu Başkanlığımızca sanal mahkeme kurulacak. Fuarda Milli Savunma Bakanlığımız ile güvenlik güçlerimizin stantları da olacak. Öğrencilerimizi okudukları bölümlere göre stantlara görevlendirdik. Örneğin Türk Hava Yolları standına ilgili bölümdeki öğrencilerimiz, ASELSAN standında bilgisayar, makine, elektrik ve elektronik mühendislikleri ile bilgisayar programcılığı bölümündeki öğrencilerimiz yer alacak." dedi.
- "Gençlerimiz iş imkanlarının neler olduğunu öğrenebilecek"
Fuarın iş arayan gençlere iyi bir fırsat sunacağına dikkati çeken Rektör Şevli, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın kariyer gelişimi için, iş dünyasından uzmanları ve firmaları daha yakından tanımaları, merak ettiklerini sorabilecekleri fuarda paneller, atölye çalışmaları gibi etkinlikler de yapılacak. Gençlerimiz etkinliklere katılarak kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda uzmanlardan birebir bilgi alacak. Fuara katılan firmalar ise kurumlarını ve sektörlerini tanıtarak çalışma ortamlarını, sistemlerini ve beklentilerini anlatma imkanı bulacaklar. Gençlerimize böyle bir imkanı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Sayın Doç. Dr. Salim Atay'a, İletişim Başkanlığına, bakanlıklarımıza, Valiliğimize, tüm kurum ve kuruluşlara, Van Büyükşehir Belediyemize, paydaş üniversitelerimize, öğrencilerimize, Van Ticaret Odamıza, KOSGEB'e, Van Ticaret Borsamıza, Organize Sanayi Bölgemize, STK'ler ile destek veren herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : AA

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin