bonus veren siteler meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri https://www.elncgr.org

Doğu Anadolu’da Kariyer 4.0 Projesi: Atatürk Üniversitesi’nde Büyük Toplantı

Atatürk Üniversitesi’nde Gençler Kariyer 4.0 Projesi Kapsamında Rektör Çomaklı’yı Ziyaret Etti

Doğu Anadolu’da Kariyer 4.0 Projesi: Atatürk Üniversitesi’nde Büyük Toplantı

Atatürk Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 başlıklı Erasmus+ Projesi kapsamında Doğu Anadolu Bölgesel Toplantısına ev sahipliği yapıyor. Bölgesel koordinatörlüğü Atatürk Üniversitesi tarafından yürütülen bu önemli proje, gençlerin kariyer planlama süreçlerini desteklemek ve teknoloji transfer ofisleri ile kariyer merkezlerinin etkinliğini artırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Proje, Erasmus+ KA154 kapsamında Atatürk Üniversitesi'nin yanı sıra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mardin Artuklu Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Sivil Yaşam Derneği'nin paydaşlığında hazırlanmış ve 2023 Avrupa Beceri Yılı'na somut katkılar sağlamayı hedeflemektedir. Proje, gençlerin kariyer planlama süreçlerine yönelik politika önerilerini sunmalarını da amaçlamaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesel Toplantısı Atatürk Üniversitesi’nde

Projenin Doğu Anadolu Bölgesi çalıştayı, 17-20 Temmuz tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Kariyer Merkezi Eğitim Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Atatürk Üniversitesi adına projenin eş koordinatörlüğünü yürüten ATAKARMER Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü ve Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Meral Oltulu’nun öncülüğündeki çalıştaya, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Bingöl, Bitlis Eren, Erzincan Binali Yıldırım, Erzurum Teknik, Fırat, Hakkâri, Iğdır, Kafkas, Munzur, Muş Alparslan ve Van Yüzüncü Yıl Üniversiteleri öğrencileri davet edildi. 130 başvuru arasından seçilen 23 öğrenci, Kariyer Elçisi belgesi almak üzere çalıştaya katıldı.

Rektör Çomaklı’ya Ziyaret

Doğu Anadolu Bölgesel Toplantısı için Atatürk Üniversitesi’ne gelen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti. Öğrenci Dekanlığı Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik ve ATAKARMER Müdürü Prof. Dr. Neslihan Kulözü’nün eşlik ettiği ziyarette, Rektör Çomaklı öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite hakkında bilgi verdi.

"Bölgedeki Liderlik Misyonunu Layıkıyla Yerine Getiriyor"

Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nin Doğu Anadolu Bölgesinde kurulan ilk üniversite olduğunu belirterek, “Üniversitemiz, 67 yıllık mazisiyle Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak birçok üniversitenin kurulmasına öncülük etmiştir. Donanımlı altyapısı, fakülteleri, araştırma merkezleri ve uzman akademik kadrosuyla dev bir bilim merkezi olarak yoluna devam etmektedir” dedi. Çomaklı ayrıca, üniversitenin kültürel ve bilimsel geleneğiyle öğrencilerine sağladığı kaliteli eğitim sayesinde ulusal ve uluslararası alanda tanındığını ve birçok önemli organizasyona ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Öğrenciler, Erzurum’da ve Atatürk Üniversitesi’nde yaşadıkları deneyimleri aktararak, bu önemli şehirde ve üniversitede bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Misafirperverliği için Rektör Çomaklı ve tüm üniversite ailesine teşekkür eden öğrenciler, çalıştayın kendileri için oldukça verimli geçtiğini belirtti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Oyuncular İçin Etkili Fiziksel Egzersizler

2

Türkiye'deki Toplumsal Hareketlerin Etkisi

3

Apple vs Samsung: Hangi Akıllı Telefon Markası Size Uygun? Karşılaştırma ve Farklar

4

Sağlıklı Beslenme İçin Önemli İpuçları

5

TRSM Hastalarının Hazırladığı “Tuvaldeki Düşler” Sergisi Açıldı