Doğu Karadeniz Festivalleri İçin Birlik Çağrısı: Rize ve Trabzon Turizmde El Ele

Doğu Karadeniz’de festivaller için birlik çağrısı yapıldı. Uzungöl Kış Festivali 23–25 Ocak’ta gerçekleşecek, ünlü sanatçılar sahne alacak ve dev horon halkası rekoru denenecek.

KARADENİZ 5.01.2026 12:29:00 0
Doğu Karadeniz Festivalleri İçin Birlik Çağrısı: Rize ve Trabzon Turizmde El Ele

MÜSİAD Trabzon Şube Başkan Yardımcısı ve Sektör Kurulları Başkanı, turizmci Nihat Yılmaz, Doğu Karadeniz’de son dönemde düzenlenen festivaller üzerinden kamuoyunda tartışmalara konu olan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, bölgenin turizm potansiyelinin ancak doğru planlama ve iş birliğiyle daha da güçleneceğini vurguladı.

“Etkinlikler Rakip Değil, Tamamlayıcı Olmalı”

Yılmaz, Doğu Karadeniz’in bir turizm destinasyonu olarak gelişimini sürdürebilmesi için festival ve organizasyonların koordinasyon içinde planlanması gerektiğini belirtti. Etkinliklerin birbirine rakip değil, birbirini destekleyecek şekilde ele alınmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, “Hiçbir paydaşın art niyetli olduğunu düşünmüyorum; ancak planlama noktasında bazı eksiklikler var” dedi.

Kış Turizmi Bölge Ekonomisine Katkı Sunuyor

Bölgedeki kış turizminin ekonomik açıdan büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Yılmaz, “Doğu Karadeniz’in kış turizmi potansiyelini daha üst seviyelere taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur” diye konuştu. Bu alanda emek veren tüm kurum ve sektör temsilcilerine teşekkür eden Yılmaz, ortak akıl ve iş birliğinin önemine işaret etti.

Uzungöl Kış Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon’un turizm noktalarından Uzungöl, 23–25 Ocak tarihlerinde ilk kez “Uzungöl Kış Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Festival öncesi bölgede hummalı bir hazırlık sürerken, binlerce yerli ve yabancı turistin bölgeye gelmesi bekleniyor.

Festivalde ünlü sanatçılar sahne alacak; Ekin Uzunlar, İsmail Türüt ve Onay Şahin, üç gün boyunca müzikseverlerle buluşacak. Ayrıca festival kapsamında, 6 bin 61 kişinin katılımıyla dev bir horon halkası oluşturularak rekor kırılması hedefleniyor.

Yılmaz’dan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Nihat Yılmaz, açıklamasını, “Önemli olan birbirimize rakip olmak değil; ortak akıl ve iş birliğiyle hareket ederek bölgenin turizmine, ekonomisine ve tanıtımına katkı sunmaktır” sözleriyle tamamladı.

Doğu Karadeniz’deki festivallerin, bölge turizmini geliştirmek ve yerel ekonomiye katkı sağlamak amacıyla koordineli bir şekilde ilerlemesi gerektiği mesajı, turizm ve iş dünyasından da destek görüyor.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Çarşamba 15.9 ° / 6.6 °
Perşembe 18 ° / 8.7 °
Cuma 12.2 ° / 3 °