Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu İçin Çığ Tehlikesi Uyarısı: Trabzon’da Risk Yüksek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

KARADENİZ 27.01.2026 12:01:00 0
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu İçin Çığ Tehlikesi Uyarısı: Trabzon’da Risk Yüksek

Trabzon’un özellikle iç ve yüksek kesimlerinde riskin yüksek olduğu belirtilerek, vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Analiz ve Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, çığ tehlikesi 11 Ocak 2026 saat 19.00’dan başlayacak ve 30 Ocak 2026 saat 11.00’e kadar etkili olacak. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ riskinin arttığına dikkat çekilen açıklamada, kırsal mahalleler, dağ geçitleri ve yoğun kar birikimi olan bölgelerde zorunlu olmadıkça bulunulmaması tavsiye edildi.

Yetkililer, vatandaşların özellikle dağlık ve yüksek rakımlı alanlarda dikkatli olmalarını ve olası tehlikelere karşı gerekli önlemleri almalarını istedi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Salı 15.7 ° / 7.4 °
Çarşamba 14.7 ° / 7.4 °
Perşembe 15.3 ° / 5.9 °