Doğu Karadeniz'de Sağanak Yağış Alarmı: DSİ Teyakkuzda

Doğu Karadeniz'de sağanak yağış riski nedeniyle Trabzon ve Rize'de taşkın önlemleri artırıldı. Devlet Su İşleri, erken uyarı sistemlerini devreye sokarak halkı bilinçlendiriyor. Yetkililer, insanların dere yataklarından uzak durma

KARADENİZ 15.06.2025 14:13:00 0
Doğu Karadeniz

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Doğu Karadeniz'de sağanak yağışlara karşı tedbirler artırıldı. Trabzon ve Rize illerinde dere yataklarında ani su yükselmeleri riski nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın erken uyarı sistemleri (TEUS) devreye alındı.

DSİ ekipleri, olası taşkınlara karşı iş makinelerini hazırda bekletirken, vatandaşların can ve mal güvenliği için dere yataklarından uzak durmaları ve yapılan meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri istendi.

Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırarak, “#SuHayattırCanAlmasın” etiketiyle farkındalık mesajı verdi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ