meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Döviz kuru hareketliliği ve yükseliş eğilimi büyük bir merak konusu haline geldi

Trabzonlu Esnaf Açıkladı! Döviz Kurlarındaki Artış Tedirgin Ediyor

KARADENİZ 7.08.2023 15:12:00 0
Döviz kuru hareketliliği ve yükseliş eğilimi büyük bir merak konusu haline geldi

Konuyla ilgili, Trabzon'un kuyumcularından Sait Hakyemez, enflasyon ve döviz kurlarının kuyumculuk sektörünü nasıl etkilediği konusunda özel açıklamalarda bulundu.

Enflasyon ve döviz kurlarının, kuyumculuk sektöründe önemli etkilere yol açtığını vurgulayan Hakyemez, Müşteri de tabii alımları da, satımlarda etkileme oluyor. İnsanlar bir yatırım yapacak. Yapacakları yatırımların önümüzdeki günlerdeki belirli olmasını ister. Müşteri faizlerdeki inişli çıkışlı dalgalar tabii ki yatırım yapmakta zorlanıyor" ifadelerini kullandı.

Müşteri tercihlerinin ekonomik durumdan nasıl etkilendiği konusuna da değinen Sait Hakyemez, döviz ve altın gibi yatırım araçlarına olan talebin arttığını söyledi. Müşterilerin nakit varlıklarını fiziki olarak güvende hissetmek istediğini belirten, bu nedenle döviz ve altına yönelmenin yaygınlaştığını dile getirdi.

 ''İNSANLAR ÖNÜNÜ GÖREBİLECEK''

Kuyumculuk sektörüne yatırım yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Hakyemez'' Belirsizlik ortadan kalkması lazım. İnsanlar bir yatırım yapacaksa Kredi izni kullanabilecek. Önünü görebilecek bir güven ortamı oluşması lazım. Ülkemizde haliyle tabii yatırımlar bu şekilde oluşuyor. Ancak  yine de eksik olan durumlar var. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Yani bir vatandaş yatırım yapacaksa önünü görerek hareket edecek. Şu anda biz müşterimizi altına yönlendirme yapıyoruz. Bundan da müşteri avantaj sağlıyor. Yani en azından enflasyona göre kendini korumaya alıyor'' dedi.

Yurt Dışı Yatırımlar ve Turizm Gelirleri Enflasyonu Kontrol Altına Alabilir

Yakın gelecekte beklenen artış ve vatandaşların karşılaşacağı sürece dair Kuyumcu Sait Hakyemez'' yükselişler devam edecek görüntüsü var. Ülkemizde olan yurt dışı kaynaklı yatırımlar, turizm gelirleri bunlar aktif kullanıldığı zaman haliyle enflasyonda dizginleme olacaktır. O dizginlemede mutlaka altında da dövizde de bir durağanlık olabilir. Ama altın özellikle yatırım açısından uzun vadede dünya genelinde oran fiyatları arttığı sürece altındaki yükseliş devam eder. Bu bizim ülkemizle alakalı değil ama döviz piyasalarının yükselişi tamamıyla bizle alakalı. Şu an için gelecekte biraz yavaşlama öngörülüyor fiyatlarda, ancak bu durumun düzelmesi için daha fazla zaman geçmesi gerekecek. Net bir şekilde önümüzü görebilmemiz için de biraz daha zamana ihtiyaç olacak'' ifaderlerinde bulundu.

Geçtiğimiz haftayı bu haftayla karşılaştırdığımızda, aralarında meydana gelen farklılıklara değinen  Hakyemez'' Şimdi bu haftanın bazı dengeleri görmek lazım. Bugün pazartesi. Yeni bir haftaya giriyoruz bugün itibariyle cuma günü kapanışından sonra bir yirmi liraya kadar yine dövizlerde bir yükseliş var. Altında da birazcık bir yükselmeyle beraber başlıyoruz. Hafta içinde tabii görmek lazım''dedi.

DIŞ GÜÇLERİN ETKİSİ VAR

 Sait Hakyemez'' Bizi etkileyen en büyük veriler dış verilerdir. Yani Amerika'daki veri Bu veriler ciddi manada etkiliyor. Geçen hafta istihdam verisi vardı Amerika'da. O istihdam verisi açıklanırken altında bir yükselme oldu. Bu hafta da onu takip edeceğiz. Bu yani önümüzdeki haftayı, bu haftayı değerlendirmek için bizden kaynaklı değil. Dışı kaynaklı bazı verileri de takip etmek lazım. Yani Rusya, Ukrayna olayı savaş olayı devam ediyor. Bazı bölgede bazı dengeler var. Bunları takip etmek lazım. Ama görüntü şu yani altın yatırımı yapanlar açısından bugün dahi ne zaman alınırsa bence mağdur etmeyecektir.''ifadelerini dile getirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday