meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

EKREM ORHON ÖLÜMÜNÜN 40. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Rize Belediyesi eski Başkanı merhum Ekrem Orhon’un vefatının 40. yıldönümü dolayısıyla il protokolü ve vatandaşların katılımıyla kabri başında anma merasimi düzenlendi.

RİZE 9.08.2023 13:26:00 0
EKREM ORHON ÖLÜMÜNÜN 40. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Rize Belediyesi eski Başkanı merhum Ekrem Orhon’un vefatının 40. yıldönümü dolayısıyla il protokolü ve vatandaşların katılımıyla kabri başında anma merasimi düzenlendi.

Rize Belediyesi tarafından, Ekrem Orhon’un Rize Kalesi’nde bulunan kabri başında düzenlenen anma merasime, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı,İl Genel Meclis Başkanı Sabit Karafazlı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kamu kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Merhum Rize Belediye Başkanı Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu’nun günün anlamına yönelik yapmış olduğu konuşmasının ardından anma programında protokol konuşmaları yer aldı. Katılımcıların konuşmalarının ardından anma merasimi dua ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı konuşmada Ekrem Orhon’un eserleri ve fikirleriyle tarihte izler bıraktığını vurguladı.

Başkan Rahmi Metin, “Ekrem Orhon, ömrünü Rize’ye hizmet için adamış, son nefesine kadar Rize’nin geleceğini düşünmüştür. Büyük düşünüp, büyük işler başarmıştır. Ekrem Orhon’un kişilere yakınlığı, sempatisi, sevgisi, her insanı saygıyla ve içtenlikle karşılaması, büyük-küçük ayırmadan engin ilgi ve tevazusu, yardımseverliği, önderliği, hizmet anlayışı ve birçok üstün meziyeti ona Baba Reis ismini kazandırmış ve gönlümüzde bu şekilde yer edinmiştir. Deniz dolgusu ile Rize’ye kazandırmış olduğu alan üzerinde ömrünü tamamlamış olan işyerleri kentsel dönüşümle yenilenmekte olup çok yakın zamanda hizmete devam edecekler. Yine en önemli hizmetlerinden bir diğeri Çay İşletmeleri Genel

Müdürlüğünün ilimizde olmasını desteklemesi, her tarafta arsa aranırken Çaykur’un Rize’de kalmasını sağlamasıdır. Ömrü boyunca Rize’yi, sahil yolunu, limanı ve Ovit yolunu düşünen, plan projeler yapan rahmetli Büyük Reis o kadar ileri görüşlüydü ki o zamanlardan denizi göstererek;

“Bakın, bir gün uçakları buraya indireceğim” diyordu. Ömrü yetmese de öngörüsüyle ilham verdiği her bir proje adım adım gerçekleşiyor. Hayallerinden biri olan havalimanı, eşsiz mimarisi ve ileri mühendislik teknolojileriyle hayata geçirilmiş olup 3 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet vermektedir. Bölgeye çok ciddi anlamda değer katacak, istihdam sağlayacak olan İyidere Lojistik Liman Projesi bölgede ticaretin can damarı olacaktır. Çay çöpünden ürettiğimiz mangal kömürü, içme suyunun debisinden faydalanarak ürettiğimiz elektrik ile kentsel dönüşümlerimiz, rekreasyon alanlarımız, sosyal tesislerimiz ve birçok projemiz ile Rize yenileniyor, Rize büyüyor, Rize gelişiyor…

Rize için eşsiz bir değer olarak gönüllerde yaşatacağımız merhum Ekrem Orhon’u, ölümünün 40. yıl dönümünde saygıyla, sevgiyle anıyor bu vesileyle 1924’ten bugüne Rize’mize hizmet etmiş tüm Belediye Başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Ölenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık, mutluluk diliyorum” dedi.

Anma merasimi Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duasının ardından son buldu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin