bonus veren siteler meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri https://www.elncgr.org

Emekliler İçin Flaş Çağrı! “Önerge Verin Destekleyelim”

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, iktidar partisinin temsilcilerine emekli maaşı için çağrı yaptı

Emekliler İçin Flaş Çağrı! “Önerge Verin Destekleyelim”

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması için iktidar temsilcilerinden önerge vermesini istedi.

Önerge verilmesi halinde bu önergeyi destekleyeceklerini kaydeden Milletvekili Ocaklı, “Emeklilerle ilgili yapılan düzenlemede 10 bin liradan 12.500 liraya getirilmesi hâli  emeklilerimizde âdeta alay edilmesi sonucudur.

Ben bunu böyle değerlendiriyorum çünkü zira, yüzde 110, yüzde 120 enflasyon olan bir ülkede, daha yeni yüzde 38 elektriğe zam yaptığınız bir yerde 2.500 lira gibi bir farkla emeklinin geçinmesini ve ya uygun olduğunu düşünmek çok büyük bir haksızlık hem de hadsizliktir, kusura bakmayın.”  eleştirilerinde bulundu.

Davet Usulü İhaleleri Gündeme Getirdi 
Kaynak sorununun öne sürülmesine de tepki gösteren Milletvekili Ocaklı, “ Türkiye'de emekliye pay ayrılmamasının gerekçesi nedir? ‘Kaynağımız yok.’ doğru mudur arkadaşlar?

 

Budur. Peki, ben size şimdi küçük küçük örnekler vereceğim, kaynak var mıymış, yok muymuş. Ben Rize 'den geliyorum, Rize'de genel olarak insanlar çaydan geçinirler.

Devlet çayın da kilogramını 17 lira olarak açıkladı ama bugün itibarıyla ÇAYKUR alamadığı için 10 lira ila 12 lira arasında özel sektöre mahkûm olan bir vatandaş topluluğu var, buna hiç ses çıkarmıyorsunuz.

Bak, kaynak nerede Rize'de? Rize’ye 10 milyar lira kaynak ayrılmış. Neye biliyor musunuz? 3 kaleme. Bir, denizin dolgusu; iki, Araplar ulaşsın diye yol ve bütün bunlar neyle yapılmış?

3 kişilik müteahhit grubunun davet edilmesi ve birine işin teslim edilmesi yani 21/D’yle. İyi bir inşaat mühendisiyim, iddia ediyorum, 10 milyar lira ya sizin ihale yaptığınız yeri ben 4 milyar liraya, 5 milyar liraya yaptırırım, iddia ediyorum.

Neymiş kaynak? Kaynak sizin fazla ödediğiniz buradaymış. Ne yapmamız lazımmış? Kamu İhale Kanunu’yla ihale etsek bu rakamlar 10 milyar değil, size 5 milyara, 6 milyara gelecek, işte size 4 milyar kaynak. Bunu Türkiye’nin bir ili için örnek verdim, bütün illerimizden en küçük illerimizden bir tanesidir bu.” ifadelerini kullandı.

''Siz Bir Önerge Verin, Biz Kabul Edelim''
Emekliler için mutlaka harekete geçilmesi gerektiğini savunan Milletvekili ocaklı, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Bütün illerimizde bu hesabı yaparsak -ben yapmadım açıkçası ama - 80 vilayette sayın bunları, işte çıkar bütçe ortaya.

Büyük bir bütçe çıkar. Vicdanlıysak bunu yapmamız gerekiyor. Siz bir önerge verin, biz kabul edelim, şu 12.500 lirayı asgari ücret seviyesine getirelim, kaynağı beraber buluruz. Burada bir adım atmak size düşüyor.”

 


Haber Kaynak : DOĞANCAN İLEK
1

Ortahisar Belediyesi'nden SMA Hastası Mustafa Deniz İçin Yardım Kampanyası

2

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal'dan Yerinde İncelemeler

3

Merkez Bankası faiz kararını salı günü açıklayacak

4

Emekliler İçin Flaş Çağrı! “Önerge Verin Destekleyelim”

5

Suruç katliamında hayatını kaybedenler Rize'de anıldı