meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Erzurum 2025'te EİT Turizm Başkenti Hedefliyor!

Erzurum 2025'te EİT Turizm Başkenti Hedefine Doğru Adım Atıyor: Koordinasyon Merkezi Açıldı!

Erzurum 2025

Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti Koordinasyon Merkezi'nin açılış töreni Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'nin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Vali Çiftçi, EİT'ye 2025 yılında turizm başkenti olarak seçilmenin gururunu yaşadıklarını ve bu potansiyeli hayata geçirmek için tüm paydaşlarla birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Vali Çiftçi, EİT 2025 Turizm Başkenti Koordinatörlüğü'nün öncülüğünde siyasi erk, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, Turizm Geliştirme Ajansı ve STK'lardan oluşan bir heyetle proje ve faaliyet önerilerini görüştüklerini aktardı. Kültür, inanç, sağlık, fuar, bilim, tarım, kış sporları ve eko turizm gibi alanlarda alt komisyonlar oluşturulduğunu ve bu komisyonlar aracılığıyla kapsamlı bir planlama yapıldığını belirtti.

Planlanan faaliyetler arasında Erzurum ve Türk Dünyası motiflerinin yer alacağı Kış Sokağı'nın oluşturulması, sempozyumlar, gastronomi etkinlikleri, geleneksel sporlar, şenlikler, kültür ve doğa gezileri gibi çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Vali Çiftçi, Koordinasyon Merkezi'nin açılışının hayırlı olmasını dileyerek turizm hedeflerine ulaşmak için tüm Erzurumlulardan destek beklediklerini vurguladı.

Erzurum'un tarihi, kültürel ve folklorik zenginliği ile doğu ve batı medeniyetlerinin önemli bir kavşağı olduğunu hatırlatan Vali Çiftçi, bu potansiyelin 2025 yılında EİT Turizm Başkenti unvanıyla daha da perçinleneceğine inandığını kaydetti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Artvin'e geliyor! Meteoroloji uyardı

2

Merih Demiral'ın annesi Fatma Demiral kimdir?

3

Merih Demiral'ın babası Burhan Demiral kimdir?

4

MasterChef Türkiye Deniz Zeybekler kimdir?

5

Atatürk'ün Erzurum Ziyareti Anısına Atatürk Evi Ziyareti Gerçekleştirildi