bonus veren siteler meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri https://www.elncgr.org

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve İran Büyükelçisi Habibollah Arasında Stratejik İşbirlikleri Görüşüldü

İran Büyükelçisi Dr. Mohammad Hassan Habibollah Zadeh'den Erzurum Valiliği'ne Ziyaret

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve İran Büyükelçisi Habibollah Arasında Stratejik İşbirlikleri Görüşüldü

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarete, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi de eşlik etti.

Vali Mustafa Çiftçi, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından kurulacak iş birliklerinin büyük önem taşıdığını belirterek, Büyükelçi Habibollah’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Görüşmede, Türkiye ve İran arasındaki ilişkilerin çeşitli alanlarda genişletilmesine yönelik birkaç önemli konu gündeme geldi.

Toplantıda ele alınan başlıca konular şunlardı:

  • Uçuş Seferleri ve Direkt Uçuşlar: Türkiye ile İran arasındaki uçak sefer sayılarının artırılması ve doğrudan uçuşların Erzurum üzerinden yapılması.
  • Eğitim ve Öğrenci Değişimi: Erzurum'da eğitim gören İranlı öğrenci sayısının artırılması ve öğrenci değişim programlarının güçlendirilmesi.
  • Sınır İlleri İşbirliği: Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari sınır illeri iş birliği toplantılarına Erzurum’dan temsilcilerin katılımı.
  • Ticaret ve İşbirlikleri: İran ve Erzurumlu iş insanlarının, Tebriz, Urmiye ve Erzurum Ticaret Odaları temsilcileriyle bir araya gelerek ticari iş birliklerinin artırılması.
  • Ortak Tanıtım Etkinlikleri: İnşaat, tarım ve turizm alanlarında ortak tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi.
  • EİT Turizm Başkenti: Erzurum’un EİT Turizm Başkenti seçilmesi ve bu bağlamda gerçekleştirilecek etkinlikler için iş birlikleri ve öneriler.
  • Futbol Takımları: İran Süper Lig futbol takımlarının Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezlerinden daha yoğun bir şekilde yararlanmaları.

Ziyaret, iki ülke arasındaki iş birliği ve ilişkilerin daha da ilerletilmesi adına önemli adımların atılmasına olanak sağladı. Vali Çiftçi, bu tür ziyaretlerin ve iş birliklerinin, Erzurum ve bölge için büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
1

Genel Müdür Erkılınç’tan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı mesajı

2

RİZE MİLLET BAHÇESİ’NDE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

3

Fındık Fiyatlarında Son Durum: 23 Temmuz 2024

4

Gram altın, çeyrek altın kaç TL? 23 Temmuz 2024

5

Şavşat'ta Çocuklar Doyasıya Eğlendi