Erzurum Valiliği, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine dayanarak, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının ilerleyen saatlerde etkisini artırarak devam edeceğini duyurdu. Bu kapsamda, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir karar alındı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki tüm eğitim kurumlarında (anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler) 20 Şubat 2025 Perşembe günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Kararın, bölgedeki olumsuz hava koşullarının yaratabileceği riskleri en aza indirmeyi hedeflediği ifade edildi.
Ayrıca, aynı ilçelerde görev yapan hamile ve engelli kamu personelinin de 20 Şubat 2025 tarihinde idari izinli sayılacağı bildirildi. Valilik, vatandaşların hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.
Kamuoyuna saygıyla duyurulan bu karar, Erzurum’da kar yağışının günlük yaşamı etkilemeye devam ettiği bir dönemde alındı. Yetkililer, meteorolojik gelişmeleri yakından takip ederek gerekli bilgilendirmeleri yapmaya devam edeceklerini vurguladı.